Ugrás a tartalomra

Újabb parkolókkal bővült a Felsőruzsin körút

Cziffra Andrea 
Utoljára módosítva
2022. november 08. kedd 19:28
Tizenöt út parkolóhellyel bővült az Avas kettes üteme. A hat millió forintból megvalósult beruházást a terület önkormányzati képviselője saját alapjából finanszírozta.  
Fotók: Horváth Csongor

A lakosság kérése, egy több mint tíz éve használaton kívül álló játszótér helyén alakítottak ki egy tizenöt férőhelyes parkolót a Felsőruzsin 4. szám előtt. 

- Miskolcon is jelentős mértékben megnövekedett a gépkocsi forgalom az utóbbi években, ebből kifolyólag városszerte problémát okoz a parkolás. Főleg a lakótelepeken kevés a parkolóhelyek száma, ezt a problémát igyekeztünk most orvosolni az Avas második ütemében – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Szabolcs, Miskolc 6. számú választókerületének önkormányzati képviselője. - Amikor a lakótelepet tervezték, nem hagytak a bérházak között kellő távolságot, ezért nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a meglévő területeket hogyan hasznosítjuk. Ha egy terület elveszíti korábbi funkcióját, igyekszünk azt új funkcióval megtölteni – hangsúlyozta a Velünk a Város politikusa. 

Az újonnan átadott parkoló tizenöt férőhelyes, jelentős segítséget jelenthet a környéken élőknek. A beruházás 6 millió forintba került, Szilágyi Szabolcs a saját képviselői alapjából finanszírozta. 
- A városon belül az elmúlt években itt az Avason, a 6. számú választókerületben emelkedett a parkolóhelyek száma a legdinamikusabban. Ez még mindig nem jelenti persze azt, hogy teljes mértékben megoldódott volna a probléma. Igyekszünk más utcákon is bővíteni a parkolóhelyek számát a közeljövőben – tette hozzá a képviselő. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!