Ugrás a tartalomra

Újranyitott az Ellipsum

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 01. péntek 18:01
Péntek délután újra kitárta kapuit az Ellipsum Élményfürdő. A megújult miskolctapolcai létesítmény egész decemberben színes programokkal várja az érdeklődőket.
Mocsári László képgalériája

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt: október végén jelentette be Veres Pál polgármester, hogy december 1-jén újra megnyitja kapuit a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő. A komplexumot még tavaly október 3-án zárták be, ekkor kezdte meg a kivitelező az átfogó garanciális javításokat.

Emlékezetes, több problémára is megoldást kellett találniuk: az aljzatbetonig visszabontották és újraburkolták például a medencéket, mert korábban több esetben is előfordult, hogy feltöredezett a burkolat, és aláfolyt a víz, ami aztán felnyomta az elemeket.

Az Ellipsumot üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője korábban már elmondta stábunknak, hogy az eddig alkalmazott technológiát valamennyi medence esetében elvetették, és - ahogy az a sakkmedencénél bevált - kisebb burkolólapokkal, valamint nagyobb fugatávolságokkal dolgoztak a szakemberek. 

Németh Judit lapunkkal ismertette: a beázott tetőrészeken kicserélték a szigetelést, és az épület falainak belső burkolását is elvégezték. Sőt, gépészeti jellegű feladatokat is megoldottak, így mostanra meg tudták akadályozni, hogy víz szivárogjon a gépházba. A csúszdákat szintén megjavították.

Az egyedülálló, több mint ötezer négyzetméter alapterületű fürdőkomplexum a miskolctapolcai fürdőfejlesztés második ütemeként valósult meg, és egy egységet alkot a 2015-ben átadott első ütemmel, a felújított Miskolctapolcai Strandfürdővel. A négy évszakos szolgáltatásokat nyújtó élményfürdőben három fürdőcsarnok, hat beltéri, valamint két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció kapott helyet. Az élményfürdőt 2021 nyarán adták át. A nyitás óta olyan mértékű hibákat kellett a kivitelezőnek folyamatosan javítania, amelyeket ha nem számolnak fel, akkor balesetveszélyes lett volna a fürdőt újranyitni.


Az építészeti és műszaki beavatkozások után is adódott még teendő – folyamatos gondot fordítottak az épület környezetének rendbetételére: nyírták a füvet, gyomtalanítottak, összeszedték a lehullott faleveleket, lepucolták az ablakokat, hogy a mostani nyitásra minden szép és tiszta legyen.

Decemberre aztán végre eljött az újranyitás időpontja, így a miskolciak és a városba látogató turisták ismét élvezhetik az élményfürdő által nyújtott szolgáltatásokat. Péntek kora délután a Mikulással és Gruval is találkozhattak a fürdőben a gyerekek, akik a varázskandalló mellett közös képet is készíthettek a nem mindennapi vendégekkel.

Rendeztek még csúszdaversenyt is, a gyerekek haját pedig fonásokkal varázsolták még szebbé. Később a tíztagú, latin zenét játszó Team Gusto Cubano szórakoztatta a felnőtteket, hogy az éjszakai fürdőzésen a lemezlovas vegye át a főszerepet. Így vette hát kezdetét a december a komplexumban, ahol a kikapcsolódni vágyók akár az újévet is köszönthetik majd. 


A hétvégi program:

december 2., szombat
- ingyenes hajfonásokkal varázsolják még szebbé a gyerekek haját
- aquafitness - nem csupán egy edzés, hanem egy valódi élmény a víz revitalizáló ölelésében
- a Csodamalom Bábszínház mikulásos előadással kápráztatja el a kicsiket és nagyokat
- a sakkozni szerető vendégek próbára tehetik tudásukat egy dedikált sakkozóval a víz hűsítő ölelésében
- csúszdaverseny szuper nyereményekért

december 3., vasárnap
- II. Barlangfürdő-Ellipsum Mikulás Trail futóverseny
- aquafitness - nem csupán egy edzés, hanem egy valódi élmény a víz revitalizáló ölelésében
- ingyenes hajfonásokkal varázsolják még szebbé a gyerekek haját
- a Csodamalom Bábszínház mikulásos előadással kápráztatja el a kicsiket és nagyokat
- a sakkozni szerető vendégek próbára tehetik tudásukat egy dedikált sakkozóval a víz hűsítő ölelésében
- csúszdaverseny szuper nyereményekért
- ünnepi hangulat az első adventigyertya meggyújtásával

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!