Ugrás a tartalomra

Változatlanul várják a kiliániakat a megszokott vérvételre

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 02. péntek 10:38
A kilián-déli háziorvosi rendelőben heti négy alkalommal várják a pácienseket reggel 6 és 7 óra között. Laborivzsgálatot bármilyen betegségcsoportban kérhetnek a háziorvosok, az ittlakóknak pedig Bartha György önkormányzati képviselő fizeti a vérvételi lehetőséget 2009-től.
Forrás: pixabay.com

2009-től a kilián-déli háziorvosi rendelőben vesznek vért, ezt Bartha György finanszírozza választókerületi alapjából. Ide hét háziorvosi körzetből járnak, öt kilián-déliből és két észak-kiliániból, ez összesen körülbelül tízezer embert érint. – Ma már évente hatezer ember veszi igénybe. A járvány kezdete óta jóval kevesebben használják ki ezt a lehetőséget, pedig változatlan a szolgáltatás. Vannak olyan betegek, akiknek mindig kell a vérvételes ellenőrzés, ezért nem változtattunk a renden, és az egészségügyi előírásokat fokozottan betartva biztosítjuk a vérvétel lehetőségét a kiliániaknak – mondta a politikus.

Három éve A Miskolciak Egészségéért Alapítvány is besegít a költségekbe. A szervezet még 1993-ban jött létre abból a célból, hogy támogassa a városlakók egészségmegőrzését és az egészségügyi dolgozók továbbképzését.

– Ma már naponta harmincan veszik igénybe a vérvételi lehetőséget, főleg az idősebbek. Nagy segítség ez nekik, hiszen így nem kell a Vasgyári Kórházig elmenniük, hanem megszokott környezetükben, jóval közelebb a lakóhelyükhöz tudják elvégeztetni ezt a vizsgálatot. Családias hangulata van – mondta Munkácsi László háziorvos, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!