Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: a Fidesz-KDNP már nem csak Miskolcnak, de saját magának is hátat fordít

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 20:39
A miskolci Fidesz-KDNP ismét bebizonyította, ha politikai cirkuszról van szó, azzal bármikor képes előállni. Ha a miskolciak érdekeiért kellene dolgozni, attól távol marad - írja kedd este kiadott közleményében a Velünk a Város frakció.
Velünk a Város frakció: "Megszavaztuk, amit kértek. Nélkülük." | Minap-archív fotó: Mocsári László

A közlemény elején felidézik, hogy kedden Miskolc város közgyűlését ismét a Fidesz-KDNP kérésére hívta össze a városvezetés.

- Legutóbb azzal csapták arcon a városlakókat, hogy nem vettek részt a Miskolc működőképességének fenntartása érdekében összehívott közgyűlésen - emlékeztetnek.

"A jelenleg általuk kezdeményezett rendkívüli közgyűlés összehívásának újfent eleget tett frakciószövetségünk. Az elsőre el sem jöttek, most pedig úgy döntöttek, nem ülik végig. A Velünk a Város frakciója elhatárolódik ettől a felelőtlen viselkedéstől és érdemtelen munkamoráltól. Mint ahogyan attól a következetlen és elvtelen politikától is, amit a miskolci Fidesz folytat hónapok óta" - írják.

Ezúttal azért kezdeményezett rendkívüli közgyűlést a Fidesz-KDNP, hogy a város csatlakozzon ahhoz a levélhez, amit Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének. Mint a keddi, rendkívüli közgyűlésen is elhangzott, ezt a levelet szeptember 27-én küldték el.

- A Fidesz-KDNP-nek november 14-én jutott eszébe, hogy kérje a városvezetést, hogy csatlakozzon a levélhez. Már ez az indítvány is felvet bizonyos elvi kérdéseket, hogy miért nem Szita Károlyt kérdezik meg első körben arról, hogy Miskolc miért nem kapta meg a levélhez való csatlakozás lehetőségét időben? Miért két hónappal később kell egy már elküldött levél tartalmát támogatni? - vetik fel a kiadott közleményben.

A rendkívüli közgyűlésen a Velünk a Város frakció kifejtette, hogy természetesen a béke pártján állnak.

- Mi is amellett foglalunk állást, hogy az Európai Unió tegye elérhetővé a felzárkózási és helyreállítási alapot a magyar emberek számára. Elmondtuk azt, hogy Miskolc hónapok óta erőltetett menetben küzd az életben maradásért, mert az energiaárak és az adóelvonások felemésztik a város tartalékait. Kértük a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy konstruktivitással támogassák, hogy a város kapja vissza a kormány által elvont forrásait. De erre nem voltak hajlandók - mutatnak rá.

"Ők ismét a vádaskodás, a hátrafelé mutogatás politikáját választották a városlakók érdekeivel szemben. Ismét hidegen hagyta őket a miskolciak élete, hiszen egyetlen szempontjuk a párt és vezetőjük iránti feltétlen hűség. Érdemi javaslatot kéréseinkre és a módosító javaslatunkra nem tettek, folyamatosan mellébeszéltek" - fogalmaznak.

Javaslatukat végül a Velünk a Város Frakció nélkülük fogadta el.

- Ezzel egyszerre vált nevetségessé és tanulságossá az ülésteremből való sértődött, felelőtlen kivonulásuk. Azt kifejezetten károsnak tartjuk, hogy az önkormányzatiság demokratikus intézményét, a miskolci polgárok képviseletét ellátó városi közgyűlést próbálták ismét felhasználni, hogy politikai cirkuszt csináljanak - írják.

"Megszavaztuk, amit kértek. Nélkülük. Mert a Fidesz-KDNP arra sem méltatja ezt a várost, hogy a saját kezdeményezésük mellé álljanak. Már ezt is nekünk kell csinálni. Helyettük is dolgozunk. Sőt, értük is. Hiszen, ahogy szoktuk mondani: mi, miskolciak, csak egymásra számíthatunk" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!