Ugrás a tartalomra

Veres Pál polgármester: az adventi villamos idén is járni fog Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. október 31. hétfő 09:42
Az energiaválság ellenére sem mond le a rendkívül népszerű járatról a miskolci városvezetés.

Fontos bejelentést tett hivatalos Facebook-oldalán Veres Pál: Miskolc polgármestere - amellett, hogy több aktuális témában (barlangfürdő, postabezárások, Mikulásvonat) is tájékoztatta a követőit - jó hírrel szolgált:

"adventi villamosa az energiaválság ellenére is lesz Miskolcnak. Reméljük, az idén is büszkék lehetünk rá, és reméljük, idén is Európa legszebbje lesz a legendás miskolci villamos."

Minden évben nagy érdeklődéssel várják a borsodi megyeszékhely lakói, hogy milyen tematika mentén díszítik fel az MVK-nál ezt a különleges járatot. A miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el, a belső tere azonban évről évre megújul.

- Az első években a villamos belseje mindig más megjelenést tükrözött, először nagyon kevés belső dekorációval találkozhattak az utasok, aztán egyre többel, egyre színesebb dekorációval, megjelent rajta a kandalló, a kemence, kanapé, és egy-egy mesefigura is – mondta el korábban a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. operatív igazgatója, Gadnai-Bodnár Éva.

Horváth Csongor képgalériája a legutóbbi adventi villamosról

A feldíszített miskolci szerelvény az év elején ötödik alkalommal nyerte el a közönség tetszését az MHD86.cz közlekedési cseh portálon. Akkor - a 10 éves jubileum alkalmából - belül arany díszítést kapott a jármű, és ebben a ragyogó pompában fogadták az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

A városvezető bejelentése szerint ezen a télen is találkozhatunk tehát az ünnepi díszbe öltöztetett, közkedvelt adventi villamossal.

További hírek

Olvasnivaló