Ugrás a tartalomra

A világháló veszedelmeit fürkészték  

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. február 07. kedd 16:38
A Safer Internet Day egy húsz éve indult Európai Uniós kezdeményezés, amely a világon közel kétszáz országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyére és veszélyére. A kezdeményezéshez a Magyar Rendőrség is csatlakozott.
Fotók: Juhász Ákos

Ennek keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Bűnmegelőzési Tanács, a Balesetmegelőzési Bizottság, továbbá a Miskolci Áldozatsegítő Központ és a Zöld-Ház Közösségi Foglalkoztató bűn- és balesetmegelőzési délutánt tartott szerdán a Miskolc Plázában.

– Napjainkban elkerülhetetlen az internet használata. Számos tevékenységünk kötődik hozzá a tanulástól a munkán át a szabadidőig bezárólag. Éppen ezért elengedhetetlen a megfelelő a prevenció – vallja a vármegyei rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályának helyszínen megjelent munkatársa.

Jenei Károly r. alezredes stábunknak kifejtette: a leggyakoribb károkozásért a legkülönbözőbb adathalász e-mailek küldői felelnek, emiatt rendkívül lényeges, hogy megtanuljuk azokat szelektálni. A szakember szerint intő jel, amikor egy magát pénzintézetnek, közüzemi vagy streaming-szolgáltatónak kiadó feladó személyes adatainkkal, bankszámla-információinkkal, netán PIN-kódjainkkal kapcsolatban érdeklődik – pláne, ha minderre árulkodó magyartalansággal tesz kísérletet.

Barlai Árpád Miklós a TikTokot tudatosan hanyagolja az utóbbi időben, az Instagramot jóval biztonságosabbnak ítéli. A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanulója a Miskolc Televíziónak hangsúlyozta: generációjának az ehhez hasonló közösségi rendezvények jelentős segítséget nyújtanak abban, hogy az internetes fenyeget(őz)ésekkel szembeni védelemre szert tehessenek. 

További hírek

Olvasnivaló