Ugrás a tartalomra

"Hasonló nagyságrendű iskolafejlesztési program még egyetlen városban sem indult"

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 20. péntek 15:23
Elkészült az ország egyik legjobban felszerelt Digitális Közösségi Alkotóműhelye és letették egy új, innovatív Informatikai Technikum alapkövét is. A Miskolci Szakképzési Centrum műhelyében a mai kor vívmányait alkotó módon használhatják a fiatal tehetségek.

A Miskolci Szakképzési Centrum vezetői, Palkovics László miniszter és Alakszai Zoltán jegyző szalagátvágással adták át az új alkotóműhelyt.

Az ünnepségen egy rögtönzött testnevelésórát is tartottak a diákok, és a robottal együtt mozogtak. Az alkotóműhelyben akár robotok építésével is foglalkozhatnak majd a tanulók. Az intézmény egyik célja, hogy a diákok a középiskola végéig megismerjék a digitalizáció adta lehetőségeket, a másik pedig, hogy segítsék a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat.

 

Beregi László képgalériája

- Ezt az alkotóteret kinyitjuk, ingyenesen szervezünk ilyen programokat és azt gondolom, hogy talán szintén az országban elsők között sikerült arról megállapodni, hogy a Miskolci Tankerület vezetése támogatja azt, hogy a 7. évfolyamos diákok a rendelkezésre álló pályaorientációs napjukból, az öt szabad napból, egyet itt töltsenek – nyilatkozta Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja.

Alakszai Zoltán jegyző köszöntőjében arról beszélt, hogy az alkotóműhely átadásával és a technikum alapkőletételével az oktatásban is beköszönt Miskolcon a 4. ipari forradalom korszaka.

- Jelentős, 6,5 milliárd forint értékű támogatást kaptunk, hogy a Miskolci Szakképzési Centrumon keresztül megvalósítsuk a város 21. századi szakközépiskolai fejlesztési programját. Ennek zászlóshajója lesz az Informatikai Technikum, amelyhez hasonló nagyságú iskolafejlesztési program még egyetlen városban sem indult – mondta Alakszai Zoltán jegyző.

Palkovics László azt mondta: az Innovációs és Technológiai Minisztérium azon dolgozik, hogy Magyarország és a miskolci régió a digitális korszak nyertesévé váljon, a hazai szakképzés és a felsőoktatás megfelelő válaszokat tudjon adni a kor kihívásaira.

-  Az a célunk, hogy az iskolarendszerből kikerült diákok - legyen ez technikum,  legyen ez szakképző intézmény, vagy egyetem - olyan tudással rendelkezzenek majd, amely meg tud felelni az ipar új követelményeinek. Ennek érdekében dolgoztuk ki az ipar 4.0 mintájára a szakképzés 4.0 stratégiát – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A miniszter hozzátette, ebben benne van az is, hogy olyan 21. századi eszközöket is beszereznének, amellyel azt tudnák tanítani, amire a gazdaságnak szüksége van.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!