Ugrás a tartalomra

Miskolc és partnercégei is jelen vannak az idei Ipar Napjai szakkiállításon

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 16:33
Miskolc standján négy, itteni telephellyel rendelkező, de országosan és európai, illetve világszinten is jelentős gazdasági szereplő állít ki a május 14-17. között megrendezett Ipar napjai szakkiállításon, Budapesten. Pfliegler Péter alpolgármester kiemelte, a cél bemutatni, hogy Miskolc egy vonzó, élhető város, innovatív munkahelyekkel.
Fotók: Juhász Ákos

Az alpolgármester is emlékeztetett rá, hogy Miskolc és a városba betelepült járműipari cégek évek óta együtt vesznek részt az Automotive Hungary kiállításon. A közös stand, a közös megjelenés vonzó a városban működő cégek számára, amelyek ezzel azt is mutatják, otthonra találtak itt és elégedettek a város gazdaságfejlesztési törekvéseivel, a város nyújtotta lehetőségekkel. – Mindezek miatt is határoztuk el, hogy cégekkel közösen részt veszünk az Ipar Napjai 2019 című, négynapos, nemzetközi kiállításon – mondta el érdeklődésünkre Pfliegler Péter, hozzátéve: a kiállításon Miskolc idén első ízben vesz részt. – Míg az Automotive Hungary rendezvény elsősorban a város hazai és nemzetközi járműipari nagyvállalatai számára teremt üzleti fórumot, az Ipar Napjai szakkiállítás ennél szélesebb körben kínál lehetőséget más ágazatokban működő cégek számára is a közös bemutatkozásra.

– Egyértelműen ugyanaz a célunk, mint ami az Automotive Hungaryn: bemutatni, hogy Miskolc egy vonzó, élhető város, ahol kiváló, innovatív munkahelyeket tudunk kínálni. Szeretnénk továbbá a velünk kiállító cégeket, és rajtuk keresztül Miskolc iparát, gazdasági fejlődését bemutatni – hangoztatta az alpolgármester, aki kiemelte azt is, hogy a hazai és külföldi befektetni szándékozó cégek képviselői is jelen vannak ezen a kiállításon, így Miskolc és partnerei be tudnak mutatkozni előttük. – Az Automotive Hungaryn is számos partnerrel tárgyaltunk, elmondtuk, hogy miért érdemes nálunk befektetni. Reméljük, újabb befektetők fognak Miskolc iránt érdeklődni.

Miskolc standja nagyon sokszínű: négy különböző ágazatban tevékenykedő partner állít ki a várossal együtt. Az egyik a SIAD Hungary Kft., amely az ipari gázok területén szerzett szakértelmével, jó minőségű termékeivel, technológiájával és tapasztalatával a vegyipart segíti, például termelékenységük növelésében, környezetvédelmi célkitűzéseik elérésében. Másik a TenPao Hungary Kft., amely 40 éves múltra visszatekintő hongkongi cégcsoport egyetlen európai tagja. Intelligens töltőket, vezérlőket, alaplapokat, tápegységeket gyártanak a legnevesebb cégek számára is. Harmadik a Boskó Hidraulika, amely több évtizede Miskolcon működő neves magyar tulajdonú, családi vállalkozás. A hidraulikus munkahengerek és rendszerek kezelése, tervezése, karbantartása mellett, fémmegmunkálást és felületkezelést is végeznek partnereik megelégedésére. Negyedik a United Call Centers, a legrégebben Miskolcon működő call-center, amely szolgáltatásait ipari üzemek számára is kínálja. Az Év Felelős Foglalkoztatója, Pegazus-díjas, Család- és Fogyatékosság-barát munkahely, évről évre dinamikusan fejlődik és jelentős számú nemzetközi partnerrel áll kapcsolatban.

A szakkiállítás-együttes – amit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban tartanak – kétévente vonultatja fel a különböző ipari ágazatok szereplőit, a szakmai újdonságokat, a költséghatékony ipari megoldásokat és az Ipar 4.0 legújabb „hódításait”. Húsz ország több mint 550 vállalata foglalta le helyét, melyek közül 100 üzletági szereplő 100 százalékban külföldi.

További hírek

Olvasnivaló