Ugrás a tartalomra

Színházi évadnyitó buli a főutcán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 02. hétfő 15:53
Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődött az évad a Miskolci Nemzeti Színházban. Délelőtt kalandjáték várta a gyerekeket, ízelítőt kaphattunk az új évad zenés előadásaiból, de a társulat új tagjai is bemutatkoztak.
Fotógaléria: Juhász Ákos

A korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal is várják a színházbarátokat Miskolcon az évadnyitó rendezvényen. Délelőtt családi programokkal készült a teátrum: a színpadon az új évad repertoárjából láthattak részleteket, a színház zenekara pedig ismét kereste az önként jelentkező amatőr karmestereket. A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből szolgált ízelítővel, az apró táncoslábúak pedig egy rövid időre a Miskolci Balett tagjává válhattak.

Ismét megnyílt a Szelfi-Pont, ahol bárki készíthetett fotót a színművészekkel. Az új évad címeit jól ismerők fagylalttal hűsíthették magukat az utolsó nyári hétvégén. A most bérletet váltók közül pedig egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát.

Vasárnap: este 7 órától Lajos András színművész pajzán mesélőszínházi előadását láthatták a 16 éven felüli érdeklődők a Déryné kertben, majd a Babra zenekar muzsikált élőben, melyet a Feketeszárú cseresznye bemutatóján láthat viszont a színpadon a közönség. Akik este ellátogattak a színház elé, ízelítőt kaphattak a különleges hangulatból, melyet az együttes a színpadra varázsolt. Az egyedülálló élmény itt nem ér véget, ugyanis a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek segítségével bárki csatlakozhatott a táncházhoz, melyhez természetesen a Babra adta a talpalávalót, színészeik és táncosaik pedig szintén táncra perdültek a közönséggel.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárult az este a Déryné-kertben: a Színészlakások falán elevenedett meg a színház 196. évada!

További hírek

Olvasnivaló