Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 18. kedd 13:49
Létezik, s ha igen, hol és hogyan találhatjuk meg a boldogságot – a családban, a munkánkban, a hobbinkban, vagy elsőként magunkban keressük? A művészetekben rejtezik, a kulináris élvezetekben? Baráti kapcsolatainkban? Netalán a pénz tesz boldoggá? A választ döntően szociológus szakemberek bontják ki a MAB Székházban csütörtökön induló új előadássorozat során.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 18. kedd 11:29
Idén a miskolci Földes Ferenc Gimnázium adott helyszínt a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei fordulójának.
Forrás
oktatas.hu
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 16:44
Február 19-éig, azaz szerdáig lehet jelentkezni a középiskolai szóbeli felvételire. Amennyiben a választott tanulmányi területen a középiskola a felvétel feltételeként előírta a szóbeli vizsgát, arra a február 24. és március 13. közötti időszakban kerülhet sor – írja az Oktatási Hivatal.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 19:07
A Belügyminisztérium Országos Tanintézeti Judo Bajnokságát tartották meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 14. péntek 08:08
Idén már 13. alkalommal rendezték meg a miskolci gyökerekkel rendelkező, természettudományos Dürer csapatversenyt, amelynek évről évre az alapítókat kinevelő Földes Ferenc Gimnázium ad otthont.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 11. kedd 12:56
Az iskolások gyerekkorát is féltik a nagy terhelés miatt a pedagógusok. Ez is kiderült azon a fórumon, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete rendezett Miskolcon. A szakemberek szerint egyre nagyobb teher van a tanítók, tanárok és a diákok vállán is, miközben alig jut idő a tudás elmélyítésére.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 06. csütörtök 20:33
Csütörtökön tartották a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának diplomaátadó ünnepi szenátusülését, a Díszaulában.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 06. csütörtök 16:15
Thomas Christian Südhof német-amerikai biokémikusnak ítélték oda a Miskolci Egyetemen tavaly alapított Doppler-díjat. A Nobel-díjas tudós csütörtökön tartott előadást a felsőoktatási intézmény Start Up Központjában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 06. csütörtök 14:39
Egy ingyenes előadássorozat szól évek óta főleg szülőknek. Akik felfedezik ezt a kincset, azok már nem akarnak lemondani a lehetőségről, hogy újabb és újabb, országos szinten népszerű előadókat hallgassanak meg a Földes Ferenc Gimnáziumban. A következő találkozó pár hét múlva lesz.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 05. szerda 11:11
Mindezt a Miskolci Rendőrkapitányság szerdai nyílt napján tudtuk meg. Egy osztálynyi szentpális diák ismerkedett a rendőri szakma szépségeivel. Eláruljuk: találtak, nem is keveset!

Programok