Ugrás a tartalomra

Oktatás

Utoljára módosítva
2019. szeptember 22. vasárnap 15:29
A Miskolci Nemzeti Színház idén is beavató előadásra várta a diákokat a Magyar Dráma Napja alkalmából, akik ezúttal az idei évad tantermi előadásának próbájára leshettek be Sényi Fanni dramaturg segítségével, aki a fiataloknak szóló kortárs magyar dráma szerzője.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 23. hétfő 12:30
Évi 30-50 ezer forint támogatást kaphatnak azok a jól tanuló, jó sportoló, Miskolcon élő diákok, akik valamelyik, a városban bejegyzett sportegyesület tagjai – jelentette be a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A pénzt a vakáció hasznos és egészséges eltöltésére fordíthatják a diákok. Az Ifjúsági Sportmecénás programra évi 30 millió forintot szán Alakszai Zoltán.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 20. péntek 15:18
Elkészült az ország egyik legjobban felszerelt Digitális Közösségi Alkotóműhelye és letették egy új, innovatív Informatikai Technikum alapkövét is. A Miskolci Szakképzési Centrum műhelyében a mai kor vívmányait alkotó módon használhatják a fiatal tehetségek.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 18. szerda 17:11
A Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerték el a szakképzésben dolgozó oktatók munkáját, de átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket. Ez utóbbit azok kapták, akik több mint 25 éve oktatják és nevelik a gyerekeket Miskolcon.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 18. szerda 12:52
A Formula Racing Miskolc (FRM) a Miskolci Egyetem hallgatóiból 6 ével ezelőtt alakult csapat, amelynek célja, hogy kiérdemelje, és hosszú távon fenntartsa a legjobb magyar Formula Student csapat címet, hogy ezzel kelet-európa legjobbjai között szerepelhessen.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 18. szerda 06:29
A „Tekerj a suliba” kampányt másodszor szervezte meg a Kerékpáros Miskolc Egyesület a Mobilitási Hét alkalmával. Összesen öt diósgyőri általános iskola vett részt a programban, mellyel a diákokat mozgásra és környezetük megóvására ösztönzik. Több száz görkoris, rolleres és biciklis gyerek vette birtokba a Diósgyőri stadion előtti placcot, kedden reggel, hogy közösen megreggelizzenek, majd iskolatársaival együtt visszainduljanak a suliba.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 16. hétfő 16:33
„Lehetőségek a Seregben, avagy seregnyi lehetőség!” – hirdeti plakátjain a Magyar Honvédség. Mit nyújthat ma a honvédség egy fiatal számára, mik azok a pluszok, amiket egy egyetemista kaphat a honvédségtől? – ezekre is választ kaphatnak a Miskolci Egyetem hallgatói, ha betérnek a Magyar Honvédség hétfőn megnyílt Toborzó Irodájába, amely folyamatosan várja a campuson a katonai szolgálati formák iránt érdeklődő jelentkezőket.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 15. vasárnap 09:35
Negyedi alkalommal rendezték meg a "Győri kapui vigasságot" az Ifjúsági Sportpályán. A sulikezdő családi- és gyermeknap fővédnöke, Miskolc város jegyzője egy sportberuházást is bejelentett a megnyitón. Alakszai Zoltán azt mondta, még idén ősszel átadják a kondiparkot.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 16:45
Felszentelték és átadták a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tornacsarnokát. A Szent György Sportcsarnok és Közösségi Tér több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatásból épült fel az Avason. Az új csarnokban a diákok testnevelésóráit tartják, de különböző versenyeknek helyszínéül is szolgál majd, és a lakosság is használhatja.
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 14:14
Ferenczisek látogatták meg a Szent János Gyógyszertárat, ahol a cégvezető megmutatta a labort és a raktárat is a fiataloknak, mielőtt légzéskönnyítő kenőcsöt kevertek volna közösen. A Női Erőforrás Család és KarrierPont ez alkalommal egy gyógyszertárba szervezett üzemlátogatást.

Programok

-