Ugrás a tartalomra

Oktatás

Utoljára módosítva
2019. március 18. hétfő 21:14
Negyedik éve ünnepli együtt, közös hangversennyel a katowicei Vojciech Kilar Zeneművészeti Líceum és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium március 23-át, a lengyel-magyar barátság napját. Hétfő délután 5 órától a Zenepalota adott otthont a testvériskolák találkozójának.
Utoljára módosítva
2019. március 17. vasárnap 09:15
A magyar iparban óriási igény van technikusokra, mert nemcsak magas szakmai tudást képviselnek, hanem szerepet vállalnak a középszintű irányításban is - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzésért felelős alelnöke.
Utoljára módosítva
2019. március 19. kedd 09:53
A kereskedő szakmában taroltak a Berzeviczy diákjai, de a szakácsok között is miskolci lett a legjobb a csütörtökön véget ért Szakma Sztár Fesztiválon.
Utoljára módosítva
2019. március 14. csütörtök 14:29
A Miskolci Törvényszék csatlakozott a ZOOM Egyesület kezdeményezéséhez, mely a társadalmi felelősségvállalás jegyében hirdet általános iskolás és középiskolás gyermekek számára rajzpályázatot.
Utoljára módosítva
2019. március 14. csütörtök 13:54
A Miskolci Egyetem az észak-magyarországi régió szellemi tudásközpontjaként csak akkor tudja a régiót szolgálni, a régió versenyképességének növeléséhez hozzájárulni, ha magasabb hozzáadott értékű szolgáltatást nyújt a hallgatók számára. A nemzetközi bírálóbizottság szerint a hallgató-központúság mellett a regionális szerepvállalás az, amely miatt a modell érdemessé vált a nemzetközi elismerésre.
Utoljára módosítva
2019. március 13. szerda 13:57
Csaknem hatvan szakmában mérik össze tudásukat az ország legjobb tanulói. 240 diák versenyez a XII. Szakma Sztár Fesztiválon, megyénket nyolcan képviselik a Hungexpo Vásárközpontban.
Utoljára módosítva
2019. március 13. szerda 13:42
Idén indította el először mentorprogramját Miskolcon a Konnekt Egyesület. Vasárnapi eseményükön bemutatták a Konnekt Módszertan elemeit, az érdeklődők részt vettek a közös ötletelésben és a helyi lehetőségek felmérésében is.
Utoljára módosítva
2019. március 12. kedd 14:39
Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.
On
Utoljára módosítva
2019. március 11. hétfő 20:18
Miskolc önkormányzata minden nyáron megrendezi testvérvárosi táborát, amelyben kilenc testvérváros tíz diákja és két kísérőtanára együtt táborozik miskolci diákokkal. A tábor eszmeiségét egyre több testvérváros veszi át, és hív meg miskolci diákokat viszonzásul.
Utoljára módosítva
2019. március 12. kedd 09:27
Ásványkülönlegességek, drágakövek, ősmaradványok, oknyomozó bemutató, földtudományi játszóház, tematikus kiállítások és számos más érdekesség várta hétvégén a 37. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál látogatóit a Miskolci Egyetemen. 
On

Programok

-
MAB Székház
-
Diósgyőri Gimnázium
-
Művészetek Háza
-
Művészetek Háza
-
Ady Endre Művelődési Ház