Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 24. vasárnap 15:59
Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek, a vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a "normális működési rendhez" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. május 23. szombat 09:52
Balesetveszélyes az óvodai játszóeszközök fele. Az elkorhadt, veszélyes szabadtéri játékokat a következő hetekben elbontják, a még menthetőket pedig felújítják, javítják.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 22. péntek 14:47
Interaktív eseményen mutatták be az intézményt a középiskolásoknak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 16:45
Jövő hétfőtől, azaz május 25-étől a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben nyitnak újra és működnek majd a miskolci óvodák, bölcsődék, mini, családi és munkahelyi bölcsődék – tájékoztatott közleményben a miskolci városháza.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 12:41
A gazdaságvédelmi intézkedések részeként és a fiatalok foglalkoztatásának további bővítése érdekében a diákokat a következő tanévtől egy megerősített, rugalmasabb, gyakorlatiasabb szakképzési rendszer várja. Júliustól emelkedik az oktatók bére, az erről szóló ajánlatot május végéig minden érintett megkapja - közölte csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 11:59
A FrieslandCampina Hungária olyan hátrányos helyzetű családoknak szeretne segíteni, ahol számítógép híján a gyerekek kimaradnak a digitális oktatásból. Az adomány, amely lehetőséget ad a digitális felzárkózásra, az Ökumenikus Segélyszervezet és helyi segítő szervezetek segítségével jut el a szabolcsi és a borsodi rászorulókhoz. Az adományban részesülnek az alsózsolcai Symphonia Alapítvány iskolájának rászoruló, alsó tagozatos diákjai is, akik egy szimfonikus zenei koncerttel köszönték meg a felajánlást.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 10:47
Június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 21. csütörtök 10:38
Online érzékenyítő foglalkozást tartott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány a Vakok Általános Iskolájában tanuló diákoknak. A látássérült gyerekek első kézből ismerhették meg egy vakvezető kutya munkáját, megtudhatták, hogy miben tud segíteni, és hogy milyen jogszabályok vonatkoznak rá.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 20. szerda 17:18
A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és a bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez - közölte a köznevelési államtitkár szerdán Magyarország kormányának Facebook-oldalán.
Forrás
Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2020. május 15. péntek 09:35
A jelenlegi járványhelyzetben megoldást jelent ugyan a digitális oktatás és vizsgáztatás az egyetemen, abban azonban az oktatók és a hallgatók is egyetértenek, hogy a személyes jelenlétet sok esetben nem lehet pótolni.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!