Ugrás a tartalomra

Oktatás

Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 09:26
Fennállásának ötvenötödik évfordulóját ünnepli a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Ebből az alkalomból tartottak gálaműsort hétfőn a Művészetek Házában, ahol a táncos növendékek év végi vizsgája volt.
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 12:57
A szóbeli vizsgák erősebb stresszhelyzetet jelentenek a diákoknak, a túlzott stressz csökkenti a teljesítményt - mondta Kalamár Hajnalka klinikai pszichológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 12:33
Ebben a tanároknak nagy szerepük van - mondta Szűts Zoltán médiakutató, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 09:56
Teltház előtt adott diplomakoncertet Vásáry André. A szoprán énekes otthonosan mozog a színpadon, vizsgaelőadása előtt azonban még ő is izgult egy kicsit. Tökéletes hangjával nemcsak a közönséget, hanem a vizsgáztatókat is lenyűgözte. Ezzel megszerezve második diplomáját.
Utoljára módosítva
2019. május 17. péntek 13:59
Fontos, hogy a szülők megfelelő bölcsődébe tudják vinni gyermekeiket, ahol megfelelő szaktudással rendelkező szakember vigyáz rájuk, mert a gyermek a család legféltettebb kincse – közölte a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos pénteken az M1 aktuális csatornán.
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 16:23
Öt óvoda hat csapata mérte össze az erejét a Széchenyi István Általános Iskolában szerdán. Dunai Antal olimpiai bajnok labdarugó-legenda és a Diósgyőr sztárjai is bekapcsolódtak, hogy így hívjanak összefogásra a gyermekekért.
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 16:30
Befejeződött a „Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúra fejlesztése” című projekt, melynek keretében a gimnáziumban Multifunkciós Közösségi Tér épült, illetve természettudományos szaktantermekkel bővült a Szent József épület. Kedden délelőtt ünnepélyes átadó keretein belül megszentelték és megáldották az épületet.
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 15:24
A Százszorszép Óvoda nagycsoportosai már biztos nyelvi alapokkal mennek tovább az iskolába. Az ingyenes angol nyelvi program négy éve indult el az intézményben. Jelenleg négy csoportban 120 gyerek, heti kétszer vesz részt a játékos nyelvi foglalkozásokon. Az óvodai angoltanítást a Miskolci Egyetem egy új, szabadon választható tárgy elindításával igyekszik segíteni.
Utoljára módosítva
2019. május 10. péntek 16:11
A tenisz egyre népszerűbb sportággá válik Miskolcon is. Nyolcvan diák részvételével a MIVAS pályáin rendezték a Tenisz Diákolimpia Megyei Döntőjét.
Utoljára módosítva
2019. május 08. szerda 17:06
Az Oktatási Hivatal (OH) büntetőfeljelentést tett a szerdai történelemérettségi ügyében ismeretlen tettes ellen. A diákok egyébként könnyűnek találták a történelem feladatokat.