Pisztráng borvacsorát tartanak a Gonda Borászatban. A háromfogásos menüsor mellé a borászat saját borait kínálják majd. A júniusi vacsoraest bevételét is jótékony célra ajánlották fel, most pedig újabb gasztronómiai programot szerveznek: szombaton pisztrángvacsorára várják az érdeklődőket.
Az est főszereplője a lillafüredi pisztráng lesz. Hoitsy György, a Pisztrángtelep tulajdonosa mesél majd az alapanyagról. A bevétel most is a Miskolcért Közösségi Alapítvány Avasi Alapjába kerül.
– Mi azt tanultuk a szőlőművelésből, hogy mindig meg kell hálálni a szőlőnek azt, amit adott. Azt szeretnénk igazából, hogy ne csak elvegyünk a hegytől, hanem egy picit vissza is fordítsunk, és minél több olyan eseményt szervezzünk, ami nem csak fesztivál jellegű, hanem egy picit több kulturális tartalmat hoz – vázolta a Miskolc Televíziónak Gonda Péter.
A Gonda Borászat vezetője elárulta: az Avasi Alap célja, hogy a környezeti megújulás mellett bővüljön az avasi programok köre és újszerű kezdeményezések is megjelenjenek.
Mint megtudtuk, az idei évben már három célt megfogalmaztak meg: utcabútorok felújítását és elhelyezését, utcafestés elkészítését, valamint közösségi rendezvények szervezését, ahol a Kis- és a Nagy-Avast próbálják összekapcsolni.
Erre gyűjtenek, és augusztus végén szeretnék lezárni a kampányt. A szombati vacsorán a háromfogásos menüsor mellé a pincészet saját boraiból válogatnak. Ha valaki szeretné támogatni a jótékony célt, az az augusztusi borvacsorán is megteheti majd.