Ugrás a tartalomra

Az MVLC sokáig ellenállt Szolnokon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 17. vasárnap 08:25
A vártnál nehezebben győzött a Szolnok a PannErgy-Miskolci VLC ellen a férfi vízilabda ob I alapszakaszának második fordulójában.

A nyitófordulóban az egriek ellen vitézkedő Miskolc együttese ezúttal Szolnokra látogatott, és elég sokáig tartotta magát igen eredményesen. Bár a hazaiak gyors 2-0-lal indítottak, erre még az első negyedben érkezett három vendéggól, úgyhogy nyolc perc után a borsodiaknál volt az előny.

A másodikban hamar egyenlített a Szolnok, ám Várkonyi András szabaddobásgóljával a játékrész közepén újfent a Miskolc vezetett – kicsivel később a junior világbajnok Vismeg Zsombor egy akciógóllal mentette 4-4-re az első félidei állást.

Fordulás után 36 másodperc alatt vágtak kettőt a hazaiak, ami után csaknem négy perc kellett riválisuknak, hogy rendezze a sorokat, ám végül Krasznai Bendegúz szépíteni tudott egy elhalóban lévő emberelőny végén, sőt, 1:43-mal a duda előtt ismét egyenlő volt az állás. Pető Attila révén hamarosan ismét a szolnokiak álltak jobban, és ez maradt is a zárórészre, miután a negyedzáró fórt elbaltázták a vendégek.

A negyedikben csaknem három percnyi gyürkőzést követően Pető akciógóljával duplázódott az addigi különbség, majd Kovács Gergő is zörgetett, 9-6-nál pedig nagyon úgy festett, hogy a második bravúr nem fog összejönni a Miskolcnak. Így is történt: bár sikerült szépíteniük, Jansik Dávid a kiállított visszatérése körüli szokásos káoszt kihasználva visszaállította a háromgólos különbséget 2:15-nél, majd egy perccel később egy lefordulásból lőtt még egyet, így a meccs végére alakult ki a legnagyobb differencia - számolt be a waterpolo.hu. 

E.ON férfi ob I, alapszakasz, 2. forduló:
Szolnoki Dózsa Praktiker - PannErgy-Miskolci VLC 11-7 (2-3, 2-1, 3-2, 4-1)
Genesys-OSC Újbuda - Kaposvári VK 14-8 (7-4, 2-1, 2-0, 3-3)
A-Híd VasasPlaket - UVSE 13-7 (1-0, 6-2, 1-3, 5-2)
KSI - Tigra-ZF-Eger 10-15 (2-5, 3-3, 3-3, 2-4)
EPS-Honvéd–PVSK-Mecsek Füszért 10-8

(Külső fotónk archív, készítette Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!