Ugrás a tartalomra

Elhunyt Fürjész István, miskolci judomester

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 12. szerda 16:55
A harmadik danos judomester, a magyar judosport első ifjúsági Európa-bajnoka, felnőtt világbajnoki ötödik helyezett, korábbi szövetségi kapitány 62 éves volt.
Fürjész István

Az 1962-ben született Fürjész István Braskó Péter mesteredző tanítványaként, a Miskolci Vasutas Sport Club judósaként 1978-ban a miskolci korosztályos Európa-bajnokságon, a 68 kilogrammos súlycsoportban szerezte meg a sportág első magyar ifjúsági Eb-aranyérmét.

A juniorok között is kontinensbajnoki dobogóra állhatott 1981-ben, a San Marinóban megrendezett Európa-bajnokságon a 71 kilogrammosok között szerezte meg a bronzérmet.

A felnőttek között az 1983-as moszkvai világbajnokságon érte el legnagyobb sikerét, amikor ötödik helyezést ért el a 65 kilogrammos súlycsoportban. 1985-ben magyar bajnoki címig jutott, és abban az évben megnyerte a Szovjetunióban megrendezett vasutas Európa-bajnokságot is.

A harmadik danos judomester 1989-től a Miskolci VSC edzőjeként dolgozott, szakedzői diplomáját 1995-ben szerezte meg a Testnevelési Főiskolán, 1997-ben ő volt a női válogatott szövetségi kapitánya.

Fürjész Istvánt a Magyar Judo Szövetség a saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról később gondoskodnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!