Ugrás a tartalomra

Húsvéthétfőn is érdemes kimozdulni, mutatjuk, hová

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 01. hétfő 10:22
Locsolkodás, nyuszisimogatás, kincskereső ösvény és még számos program várja az érdeklődőket húsvéthétfőn is a nemzeti parkokban.
Képünk illusztráció / Fotó: Mocsári László

A Kincskereső ösvény izgalmas felfedezésre várja a gyermekeket április 1-én is, de a felnőttek sem fognak unatkozni az Aggteleki Baradla-barlangban! A kincskereső útvonalat sikeresen végigjárók garantált ajándékban részesülnek. A túra hossza körülbelül 1 km, ideje körülbelül 1 óra. Túraindulás: Baradla-barlang fogadótérsége, Információs Iroda.

Húsvéthétfőn is nyitva tart a Szeleta Park Látogatóközpont Miskolc közelében, ahol a Szeleta-kultúráról és a barlangok világáról szóló interaktív kiállítások és filmvetítések mellett kézműves foglalkozással, locsolóvers kereséssel és húsvéti nyomozós játékkal készülnek az ünnep alkalmából.

A túrázni vágyók a Szent István-barlangba és az Anna-barlangba óránként induló szakvezetett sétákon vehetnek részt.

A Miskolci Állatkert húsvéthétfőn hagyományosan nyuszisimogatóval is fogadja a látogatókat.
 
Húsvéthétfőn is lesz szentmise, locsolkodás, számos folklórprogram, a vendégek belehallgathatnak Bukovics János palóc mesemondó meséibe is. Mások mellett színpadra lép a Muzsla Néptáncegyüttes, valamint a Magyar Banda Hegedűs Bori és Causanella Izabella énekesnőkkel.

Érdemes ellátogatni az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi területre is, ahol tojáskereséssel és rendhagyó locsolkodással is készülnek a szervezők.

Húsvéthétfőn immár 17. alkalommal rendezik meg a Palóc Húsvétot a Füleki Várban, ahol a látogatók kipróbálhatják az íjászatot, vagy húsvéti figurákat is készíthetnek. A kézműves foglalkozásokon kívül lesz a várudvaron lovagoltatás, íjászat, báránysütés és ételszentelés.

A húsvéti program résztvevői megtekinthetik a vármúzeum állandó kiállításait és időszaki tárlatát is, a várbelépő értékű jegy a várba és a rendezvényre is érvényes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!