Ugrás a tartalomra

Lezárult a közösségépítő projekt Görömbölyön

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. október 13. péntek 14:05
Két év alatt negyvenhét esemény valósult meg, amelyeken a pöttömöktől a fiatalokon és az időseken át a kertbarátokig mindenkinek kínáltak programokat.
Fotó: Kézdi Ákos

Sajtótájékoztató keretében ismertette a szeptember végén lezárult „Közösségépítés négy évszakban Görömbölyön” elnevezésű pályázat eredményeit, valamint a településrészen folyamatban lévő fejlesztéseket Borkuti László a választókerület önkormányzati képviselője pénteken. „A most lezárult projekt ötmillió forintból valósult meg. A munka 2021-ben indult, de a közösségi helyszínek egészségügyi és gazdasági okok miatt a járvány alatt zárva tartottak, ezért kétszer is módosult a határidő” – ismertette az önkormányzati képviselő. Kiemelte, a Görömbölyi Kulturális Egyesület vállalása az volt, hogy összesen negyvenhét programelemet valósít meg, továbbá a közösségi élet fejlesztése érdekében eszközbeszerzések történtek, a programok dokumentálása, valamint a rendezvények kommunikációja a pályázat keretében. 

Az egyes rendezvényeket felsorolva rámutatott, az évszakokhoz igazodva többek között megvalósult három nagyrendezvény: 2022. tavaszán a Görömbölyi Pince Piknik, az év őszén a Görömbölyi Ősz rendezvénysorozat, végül 2023. kora nyári rendezvényeként a Szabadtéri színpad avatása. Továbbá, a közösségépítés során az itt élő gyermekekre fókuszálva négy családi napot is rendeztek, de gondoltak a nyugdíjasokra, a fiatalokra, sőt, a kertbarátokra is, nekik szóló eseményekkel. Borkuti László hangsúlyozta, a programokat a Miskolci Kulturális Központ munkatársainak hathatós segítségével bonyolították le. 

A tájékoztatón részt vevő Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő kiemelte, meggyőződött arról, hogy ebben a választókerületben és az egész város területén közösséget építenek, amely beleillik a Demokratikus Koalíció „Őszintén Miskolcról” programsorozatába is. Ennek a programsorozatnak az elsődleges célja a körzetek bejárása, amiért ma ő is eljött Görömbölyre. Kettős céljuk van, tájékoztatni a lakosságot arról, hogy a választókerületükben mik történtek az elmúlt időszakban és milyen feladatok állnak előttünk. A másik cél az, hogy a képviselők is megismerjék az emberek igényeit, gondolatait.

Az eseményt követően Borkuti László egy rövid túrára is elvitte a képviselőasszonyt, hogy bemutassa azokat a fejlesztéseket, amelyek az elmúlt hónapokban, különböző pályázati forrásokból elkészültek Görömbölyön, avagy kivitelezésük folyamatban van.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!