Ugrás a tartalomra

Micsoda győzelem a nyitányon! - legyőzte az egrieket az MVLC

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 15. péntek 08:25
Meglepetésgyőzelem a javából!
Archív fotó

A Szeged-Szolnok mérkőzéssel nyitották meg az idei szezont E.ON férfi OB I.-ben. A vendégek nagyon simán nyertek 15-9-re.

Kisebb meglepetés született ellenben Miskolcon, ahol az MVLC-nek sikerült legyőznie az Eger együttesét. Két perc után 0-2 állt a táblán, ám nem sokáig tartott a papírforma-gyanús forgatókönyv: hamar 2-2 lett ugyanis, igaz, ezt követően még az Eger játszott fölényben, sikerült kibrusztolnia egy 2-4-es előnyt, az ekkor még jól működő védekezésükre azonban nem tudtak még jobban építeni.

Aztán viszont nagyjából egy perc alatt újfent egyenlített a Miskolc, sőt, Sebastian Oltean dudára lőtt fórgóljával a nagyszünetben már a hazaiak álltak jobban (5-4). Nagy Norbert centergólja pedig még tovább fagyasztotta az egriek játékát, ezúttal az ő támadásuk állt meg, három fórt hagytak ki egymás után, hogy aztán a hosszas oda-visszából megint a miskolciak jöjjenek ki jobban, Oltean 41 másodperccel a negyed vége előtt már az ötödik miskolci gólt szerezte egymás után.

Mészáros Bálint hozott némi reményt az egrieknek, amikor betalált – 14 percnyi gólcsend után. Rádli Rajmund centergóljával aztán 7-6-ig kapaszkodtak a vendégek, ám erre két hazai akciógól jött válaszként 41 másodpercen belül. Nikola Murisic két centergóljával megint egyre csökkentették a különbséget a vendégek (9-8), és még három perc maradt a befejezésig. Csakhogy azonnal hazai fór és abból egy Molnár Gergely-gól következett, ebből pedig már nem tudott felállni az Eger - írja a waterpolo.hu.

E.ON OB I, 1. forduló, eredmények:

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa-Praktiker 9-15
UVSE–BVSC-Zugló 8-15
Metalcom-Szentes–Genesys-OSC 7-15
Kaposvár–EPS-Honvéd 10-16
PVSK-Mecsek Füszért–A Hid-VasasPlaket 10-16
PannErgy-MVLC-Miskolc–Tigra-ZF-Eger 10-8
FTC-Telekom–KSI 17-11.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!