Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. ÁPRILIS 4.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 04. kedd 07:14
Fagyos reggel, szeles délután és kettősfronti hatás, intenzívebben a keleti tájakon. Frontérzékenyeknek rossz napja lesz.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Kedden az ország északnyugati felén napos-gomolyfelhős, délkeleti felén felhős, borongós idő körvonalazódik. Délkeleten kisebb eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, északkeleten és nyugaton viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -6, +1, napközben 3-9 fok várható.

Szerdán számottevő csapadék sehol sem várható, többfelé a nap is kisüt, leghosszabb időre északon-északkeleten. Elsősorban fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, mely napközben dél felől megvastagodhat. Az északi szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és keleten, északkeleten erős lesz. Hajnalban -7, +1, napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a keleti tájakon.
Emiatt mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak.
A hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, melyek a borongós, csapadékos keleti, délkeleti tájakon egész nap fennállhatnak.
Fejfájás, izom- és hasi görcsök, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.
A tüneteket a sokfelé erős, viharos szél is fokozhatja, illetve emiatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk, türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk.
Nyugaton, északnyugaton a sok napsütés viszont jó hatással lehet a hangulatra.
Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden keleten, délkeleten találkozhatunk kisebb eső, havas eső, havazás következtében vizes, csúszós utakkal, máshol száraz marad az idő.
Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, északkeleten és a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, ezek pedig jelentős mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. (idokep.hu)


Levegőminőség

Köszönhetően a szeles időnek, Miskolc-szerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.


Útinform

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István utca irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin János utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

A jelzőlámpák a Bajcsy Zs. u. – Ady híd kereszteződésben nem működtek! (7:00)

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árvácska u. 29.
Balassi Bálint u. 10.
Cseresznyés u. 6.
Előhegy u. 14-16.
Előhegy u. 94.
Erzsébet Sétány 53.
Huszár u. 37.
Kassai u. 14.
Kolozsvári u. 20.
Melinda u. 10.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Szentpéteri kapu 95 sz. fölött a Katowice utcában
Szentgyörgy u. 47.
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Fel vagy készülve a legrosszabbra, pedig valójában nem is alakulnak majd annyira kellemetlenül a dolgok. Amikor rájössz, hogy sokkal könnyebb utat jársz, mint hitted,, a jövőt is fényesebbnek látod majd.

Bika
Sokat aggódsz valami miatt, pedig úgy tűnik, a helyzet kifejezetten megnyugtató, és nem kell magadat stresszelned miatta. Ne keress hibát ott is, ahol nincs, inkább élvezd ki, ha pihenni tudsz.

Ikrek
Váratlan vendégeid érkezhetnek, és nem biztos, hogy ennek most kifejezetten örülsz. Ha az első meglepetésen sikerül túltenned magadat, akkor minden bizonnyal jól fogjátok érezni magatokat együtt.

Rák
Nagyobb fejfájást okoz valami, mint amekkorát kellene, de lehet, hogy ennek az az oka, hogy saját magad nem tudod nyugodtabban kezelni a helyzetet. Ne aggódd túl a dolgokat, mert ezzel csak magadnak ártasz.

Oroszlán
Nagyon vársz már valamit, de tudod, hogy előbb a kötelességeidet kell letudnod, addig nem figyelhetsz a kellemesebb dolgokra. Ess túl a feladatokon, és utána nyugodtan jöhet a megérdemelt pihenés.

Szűz
Gondosan eltervezel mindent, de egy apró dolog kimarad a számításaidból, és ez végül ahhoz vezet, hogy felül kell írnod az elképzeléseidet. Ne hagyd, hogy ez jobban bosszantson, mint kellene.

Mérleg
Tudod, hogy ha követed a játékszabályokat, akkor mindennek úgy is kell alakulnia, mint ahogyan azt eltervezted, mégis kicsit aggódsz, hogy mi van, ha közbejön valami. Nem lehet mindent kivédeni, te csak annyit tehetsz, hogy önmagad legjobbját hozod.

Skorpió
Szeretnéd bizonyítani, hogy értesz valamihez, és úgy érzed, erre végre alkalom is adódik, de ha túlságosan erősen próbálkozol, akkor nem biztos, hogy lenyűgözöd a közönségedet.

Nyilas
Ne hagyj ma félbe semmit mert nem biztos, hogy úgy tudod befejezni a dolgokat, ahogyan szeretnéd. Ma kedveznek a csillagok ahhoz, hogy pontot tegyél egy ügy végére, használd is ki ezt.

Bak
Hiába tűnik csábítónak egy lehetőség, gyorsan kiderülhet, hogy a részletek korántsem annyira rózsásak. El kell döntened, hogy még így is megéri-e neked a dolog, és elkezdesz-e dolgozni az ügyön, vagy inkább hátat fordítasz.

Vízöntő
Valaki megpróbál úgy tenni, mintha nem tudná, milyen súlya van a tetteinek, de te tudod, hogy csak a hanyagságát hibáztathatja, és tudta, mi mihez vezet. Legjobb, ha szembesíted ezzel.

Halak
Soha nem késő megtanulni új dolgokat, és most remek lehetőséged kínálkozik arra, hogy egy új képességre tegyél szert. Lehet, hogy ma csak a befektetett energiát látod, de hamarosan az eredményt is élvezheted majd. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!