Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.08.12.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 12. szombat 08:23
Nyári hétvégét ígér a meteorológia, sok napsütéssel, kevés felhővel. A kánikula még nem tér vissza.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Napközben északnyugaton a délies, délkeleten az északias szél élénkülhet meg. Hajnalra átmenetileg foltokban pára, köd képződhet. Kora reggel általában 8 és 15, délután 25 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton időjárási front nem lesz felettünk, viszont a hűvös, helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
Nagy lesz a napi hőingás, főként a délelőtti órákban vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.
Napról napra melegebb lesz, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság, alvászavar és reumatikus panaszok is jelentkezhetnek.
A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban.
10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható, így száraz utakkal találkozhatnak a közlekedők.
Viszont hajnalra foltokban pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat az érintett tájakon.
Napközben északnyugaton a délies, délkeleten az északias szél élénkülhet meg, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.
A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! (idokep.hu)


Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu reggeli mérései szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda pénteken is összeszedte, mire kell figyelni a városi fenntartású utakon. Ezek jönnek:

Útlezárás:

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Asztalos u. 7
Bartók u. 75
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Dráva u. 10;
Előhegy u. 68;
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Farkas A. u. 5
Feszty Á. u. 4
Gyár u. 8
Győri kapu 21; 42
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Katowice u. 41
Kapitány u. 20
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer 32.
Középszer u. 56-58
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Próbatétel u. 7
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskás  T. u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Selyemrét u. 2; 32
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Tábortűz u. 5
Testvériség u. 34
Üllő u. 23
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos
Másokkal is együtt kell működnöd, ha nem szeretnéd, hogy lemaradj, de sajnos arra is szükséged lesz, hogy a többieket motiváld. Egyedül nem tolhatod a szekeret, de nem biztos, hogy mindenki tolni akarja.

Bika
Nem vagy kifejezetten elégedett azzal a lehetőséggel, amit kaptál, de legalább ez egy lehetőség, és ha nem élsz vele, még ennyi sem lesz. Csapj le az alkalomra, és hozd ki belőle amit csak lehet.

Ikrek
Bármit is teszel, úgy érzed, most már túl késő, pedig nincs igazad. Bizonyos veszteségeket talán el kell könyvelned, és a múltat sem hozhatod vissza, de még mindig jó pályára állíthatod a jövőt.

Rák
Tudod, hogy valaki csak segíteni szeretne, de sajnos nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt elképzeltétek. Legyél türelmesebb vele, és próbáljatok közösen megfelelő utakat találni.

Oroszlán
Hiába igyekszel, mire minden körülmény szerencsésen összeáll, addigra valamiről már lemaradsz. Lehet, hogy jobban jársz, ha nem gondolkodsz olyan sokat, és csak teszed, amit jónak látsz.

Szűz
Úgy érzed, hogy valamit sokkal jobban tudnál csinálni, mint mások, de nem vagy abban a helyzetben, hogy beleszólj a dolgokba. Ráadásul nem is tudod, hogy akarsz-e ekkora felelősséget vállalni.

Mérleg
Úgy döntesz, itt az ideje saját kezedbe venni a dolgokat, és magad irányítani a helyzetet. Tudod, hogy ez némi kockázattal jár, de a lehetőségek megérik azt, amit vállalnod kell értük cserébe.

Skorpió
Szeretnél egy kicsit távolabb kerülni a dolgoktól, és nem belefolyni az események alakulásába. Attól tartasz, hogy bár most jól állnak a dolgok, hamarosan számon kérhetnek rajtad valamit, amire már most gondolnod kell.

Nyilas
Minden lehetőség adott ahhoz, hogy megcsináld a szerencsédet, de ez nem jelenti azt, hogy neked ne kellene odatenned magadat. Komoly feladatok várnak még rád, amiket el kell végezned a siker érdekében.

Bak
Egy lépést előre teszel, egyet pedig vissza, mert te magad sem tudod, hogy merre akarsz menni, és a változás is megijeszt. El kell döntened, mit szeretnél, és ha rászántad magadat, tartsd is be a tervet.

Vízöntő
Szeretnél mindenkinek megfelelni, de tudod, hogy elsősorban az önmagaddal szemben támasztott elvárásokat kell követned. Ha ezeknek megfelelsz, mások előtt is könnyebben állsz meg.

Halak
Jól esik az elismerés, akárkitől érkezik is, de ha valaki olyantól kapod, aki igazán fontos a számodra, akkor különösen sok erőt ad a folytatáshoz. Ne feledd azonban, hogy elsősorban magadért kell tovább menned az úton. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!