Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.08.13.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 13. vasárnap 07:58
Vasárnap is igazi strandidőre készülhetünk, Miskolcon elérjük újra a 30 fokot, sajnos fokozódik a pollenterhelés is, de legalább itt vannak a Perseidák, csak legyen türelmünk kivárni egy-egy felvillanást.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Alig lesz felhő az égen ma, csapadék sehol sem várható. A délies szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban még hűvösebb lesz a levegő, 8-16 fok várható, délutánra azonban 28-32 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem lesz front térségünkben, de tovább fokozódik a melegedés.
Emiatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, fejfájás, alvászavarok jelentkezhetnek.
Emellett fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság is sokaknál kialakulhat.
A hűvös reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, majd a délelőtti órákban történő intenzív melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.
A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban.
10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap is zavartalanul napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható, így száraz utakkal találkozhatnak a közlekedők.
A szél nem lesz jelentős. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! (idokep.hu)

Levegőminőség

Városszerte továbbra is jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu reggeli mérései szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda pénteken is összeszedte, mire kell figyelni a városi fenntartású utakon. Ezek jönnek:

Útlezárás:

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Asztalos u. 7
Bartók u. 75
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Dráva u. 10;
Előhegy u. 68;
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Farkas A. u. 5
Feszty Á. u. 4
Gyár u. 8
Győri kapu 21; 42
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Katowice u. 41
Kapitány u. 20
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer 32.
Középszer u. 56-58
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Próbatétel u. 7
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskás  T. u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Selyemrét u. 2; 32
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Tábortűz u. 5
Testvériség u. 34
Üllő u. 23
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos
Ne várj a csodára, mert most nem engedheted meg magadnak, hogy a szerencsédre bízd a sorsodat. Ragadd meg azt, ami kínálkozik, és hozd ki belőle a lehető legtöbbet, még ha ez nem is minden, amire vágytál.

Bika
Önigazolást keresel valaki szavaiban, de ne hagyd, hogy az érzelmeid túlságosan elragadjanak. Neked is vannak korlátaid, ezt be kell látnod, ha tagadni próbálod őket, csak magadnak ártasz.

Ikrek
Valakinek csak kérnie kell, és te hajlandó vagy mindent megtenni érte. A környezeted talán különösnek találja, hogy így elgyengülsz valaki mellett, de te tudod, hogy aki igazán fontos, azért megéri változni.

Rák
Két tűz között találhatod magadat, és zavar, hogy valaki nem úgy viselkedik egy hozzád közel álló emberrel, mint ahogy azt szerinted megérdemelné. Mégsem akarod a viszonyodat vele sem megrontani.

Oroszlán
Nagy rajtad a nyomás, és emiatt olyan dolgokról is megfeledkezhetsz, amikről egyébként nem szoktál. Próbáld kézben tartani az irányítást, mert ha elveszíted a kontrollt, az csak még nagyobb galibát fog okozni.

Szűz
Szeretnél segíteni valakinek, de vigyázz, mert a jó szíved könnyen bajba sodorhat. Lehet, hogy őt sikerül kihúznod a bajból, de te magad még nagyobb gondba keveredsz. Gondold át, hogy megéri-e.

Mérleg
Ne kapkodj, mert olyasmit tehetsz vagy mondhatsz, amit később megbánsz. Gondold át, hogy mit szeretnél, és hogy hogyan szeretnéd azt elérni, és csak akkor cselekedj, ha a fejedben már kész van a terv.

Skorpió
Bízol abban, hogy a jövő izgalmas dolgokat tartogat, és hogy nektek sikerül majd a legjobbat kihozni belőle. Most talán még kicsit feszült a helyzet, de minden a jó irányba mutat.

Nyilas
Megijeszt a változás, mert nem tudod, mihez kezdj vele. Érzed, hogy lenne valami feladatod, de még nem sikerült megtalálni a rád illő szerepet. Próbálkozz nyugodtan addig, amíg megtalálod a számításaidat.

Bak
Elég egy pillanatra nem figyelni ahhoz, hogy máris meg legyen a baj. Minél tovább próbálod titkolni a felelősségedet, annál komolyabb problémát okozhat a dolog, így jobb felvállalni a helyzetet.

Vízöntő
Ideje egy kis szünetet tartani, végiggondolni, hogyan is alakulnak a dolgok, és még mielőtt egy nagy döntésre szánnád rá magadat, átgondolni a lehetőségeidet. Mindennek ára van, de van, ami meg is éri azt.

Halak
Szeretnél egy kis időt tölteni valakivel, akinek talán szüksége is lenne erre, de most túl sok minden nyomja a válladat. Vigyázz, mert lehet, hogy mire időd lenne, addigra az alkalom szalad el, és nem is tér talán vissza. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!