Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.04.01.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 01. hétfő 08:42
Délies áramlással változatlanul érkezik a meleg, szaharai porban gazdag levegő, húsvéthétfőn nagy eséllyel megdől az országos napi melegrekord. A nap vége felé a légkör is locsolni fog, ugyanis hidegfront kiterjedt csapadékzónája érkezik a Dunántúlra, nagy az esélye a saras eső előfordulásának is.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket – olvasható a HungaroMet honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMet előrejelzése alapján a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Húsvéthétfő este hidegfront érkezik, így akkortól már a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. A fejfájás mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége a pmmonotoring.hu mért adatai szerint.

Horoszkóp

Kos 

Lehet, hogy ma egy olyan ötlet, elképzelés születik meg az agyadban, melyet elsőre a fantázia világába sorolsz, de talán ne vesd el mindezt csak úgy elsőre. Gondolkodj egy kicsit! Nem igaz, hogy ami tegnap még lehetetlennek bizonyult, az ma már a mindennapok része? Mi van, ha ezzel az ötleteddel is ez a helyzet?  

Bika 

Ma, bármennyire is nehezedre esik, tudomásul kell venned, hogy vannak dolgok, melyeket nem lehet elhanyagolni, megkerülni. Még ha talán most kaptál is haladékot és nem azonnal kell törődnöd bizonyos dolgokkal, nem biztos, hogy jó ötlet élned a lehetőséggel. Vannak ügyek, melyeken jobb mielőbb túl lenni, hiszen később sem lesznek kellemesebbek. 

Ikrek 

Ma lehet, hogy valakiben, aki közel áll hozzád, kissé csalódni fogsz, amit az illető viselkedése, vagy egy hibája okozhat. Lehet azonban, hogy érdemes lenne kisebb szigorral megítélned a körülötted lévő embereket most. Vannak helyzetek és időszakok, amikor lejjebb kell adni az elvárásokból és ez nem csak magunkra, hanem a környezettel szemben támasztott igényeinkre is igaz kell, legyen. 

Rák 

Ma valaki egy olyan tervvel, vagy ötlettel állhat eléd, amiről te azt gondolod, hogy hibás és akár még káros is lehet. Talán megtehetnéd, hogy udvariaskodsz vele, de lehet, hogy most okosabb lenne őszintén elmondani neki a véleményedet. Légy határozott és nyilvánvaló ma, ha a véleményedet mondod! 

Oroszlán 

Ma nagyon komoly teljesítmény lehet tőled, ha sikerül elkerülnöd a feszültséget, vagy a vitát a környezetedben. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy más egy véletlen elszólás, vagy egy félreérthető mondat is robbanáshoz vezet. Jól válogasd meg hát a szavaidat, különösen akkor, ha olyan valakivel társalogsz, akivel nem szeretnél most ellentétbe keveredni.  

Szűz 

Ha valakinek szeretnél elmondani valami, amire már egy ideje készülsz, akkor a mai nap talán éppen alkalmas lehet erre. Szedd össze a gondolataidat és valld be, vagy valld meg, amit kell. Ma kedvező fogadtatásra találhatsz és támogató, pozitív reakciót várhatsz. Legyen a mai az igazság napja! 

Mérleg 

Lehet, hogy egy kis időre el kellene szakadnod a mai valóságtól és valami olyasmivel foglalkozni, amiről nem jutnak eszedbe a mindennapok gondjai. Erre alkalmas lehet egy jó film, vagy könyv, de akár az is, ha te magad találsz egy olyan kreatív foglalatosságot, amely leköt. Festegess, készíts valamilyen tárgyat, vagy ha van kedved, vedd elő a fiókból a régi fényképeket! Mindegyikről eszedbe fog jutni egy kedves történet! 

Skorpió 

Van valaki a társaságodban, aki mindenből viccet csinál és minden helyzetben eszébe jut valami jó móka. Most ráadásul nagyon nagy szükséged lehet neked is arra, hogy egy vidámabb nézőpontból szemléld az eseményeket. Igyekezz hát felvenni a kesztyűt és csatlakozz azokhoz te is, aki az élet naposabb oldalát keresik még akkor is, ha erre nem túl sok okuk van éppen! 

Nyilas 

Néha ahhoz, hogy eszedbe jusson egy kedves, egy kellemes emlék, nem kell más, mint az, hogy hasonló helyzetbe kerülj, mint akkor. Ehhez elegendő egy ismerős illat, vagy egy jellemző mondat, de akkor is előfordulhat mindez, ha az agyad a valóság elől el akar menekülni a fantáziavilágodba. Hagyd, hogy megtörténjen mindez és merülj el az emlékekbe ma! 

Bak 

Ha túl sokat foglalkozol a külvilággal, akkor előfordulhat, hogy annak a te saját ügyeid látják a kárát. Ma okosabb lenne saját magadra koncentrálnod és a közvetlen környezetedre, ami nem lesz könnyű, hiszen kívülről annyi inger érhet, hogy a figyelmedet nehéz lesz befelé összpontosítani. Ha gondod támad ezzel, használd például a kikapcsoló gombot! 

Vízöntő 

Lehet, hogy vannak dolgok az életedben, melyek, úgy tűnik, most kudarcra vannak ítélve. Ha így van, ne azzal törődj, hogy ezen bánkódsz, vagy megpróbálod a lehetetlent. Ne hagyd, hogy egy probléma lebénítson! Légy most rugalmas, aktív, változtass! Nézz szembe a dolgokkal és elsők között lehetsz akkor, amikor a helyzet hirtelen jobbra fordul. 

Halak 

Mostanában talán kissé elcsúsztak az életedben a fontossági sorrendek, de nem muszáj hagynod, hogy ez tartósan így is maradjon. Bizonyos dolgokhoz, melyek a mindennapjaid részei, igenis most is tartsd magadat. Törődj az egészségeddel és mozogj még akkor is, ha most ezt nehezebben tudod megoldani. Ne mondj le a művészetekről és a szórakozásról sem! Keresd meg, ami érdekel és szerezd meg most is a napi betevőd ezekből is!

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!