Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.08.16.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 16. szerda 08:00
A strandidő marad, de a Bak tanul, majd továbblép.

Időjárás

A napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, utóbbiak időszakosan össze is állhatnak. Elszórt jelleggel lehet záporeső, helyenként zivatar. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok mentén átmeneti szélerősödés nem zárható ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet. - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai előrejelzésében.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu oldalon található tájékoztató térkép adatai szerint.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Útlezárás:

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Asztalos u. 7
Bartók u. 75
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Csajkovszkij u. 106
Dráva u. 20
Előhegy u. 68;
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Farkas A. u. 5
Feszty Á. u. 4
Gyár u. 8
Győri kapu 21; 42
Honszerző u. (Vasút u.-nál)
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Katowice u. 41
Kapitány u. 20
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer u. 56-58
Lauday u. 14
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Próbatétel u. 7
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 192
Testvériség u. 34
Üllő u. 23
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
Ez egy olyan nap lesz a Kos számára, amelynek során sok pozitivitást, sok jó visszajelzést kap. Általában a könnyedség jellemzi majd az interakcióit másokkal – vegye észre minden esetben, ha valaki kedves önhöz, és ne felejtse ezt el viszonozni!

Bika (04.20.–05.20.)
Még csak a hét felénél tartunk, de könnyen lehet hogy ön már odáig eljut a mai napon, hogy önnek ebből a hétből ennyi elég is volt. Ne csüggedjen, ha úgy érzi, hirtelen elfogytak az energiái, mert hamarosan ugyanilyen váratlan módon újraindul majd önben minden!

Ikrek (05.21.–06.21.)
A munkahelyén van valaki, aki jóindulattal viseltetik az ön irányában. Az illető a mai napon segítséget nyújt önnek, de elképzelhető, hogy ezt anélkül teszi, hogy felfedné ön előtt, hogy ki is ő, vagy hogy mivel segítette önt. Előbb-utóbb azonban mindent meg fog tudni!

Rák (06.22.–07.22.)
Szembesül azzal, hogy egy olyan folyamat részese, aminek kialakulásához ugyan ön is hozzájárult, de amelynek folyását ön már nem tudja sem irányítani, sem megállítani. Fontos, hogy pontosan értse, hogy mi történt, mi történik, és hogy hogyan érez mindezzel kapcsolatban, szóval szánjon rá néhány csendes percet, gondolja végig és értékelje magában a dolgot!

Oroszlán (07.23.–08.22.)
Van az környezetében valaki, akivel kapcsolatban ön azt gondolja, hogy az illető haragszik vagy neheztel önre, vagy esetleg csak szimplán nem találja önt szimpatikusnak ez a bizonyos személy. Nos, ezzel a valakivel kapcsolatban nem minden van úgy, ahogy azt ön gondolta-gondolja. Tartsa nyitva a szívét és forduljon kedvességgel az illetőhöz, mert ez a nap új kezdetet hozhat az önök viszonyában!

Szűz (08.23.–09.22.)
Ebben az időszakban különösen fennáll önnél annak a veszélye, hogy úgy érzi, túl sokat vállalt, túl sok minden hárul önre, nem jut idő semmire. Amennyiben így van, a mai nap különösen alkalmas arra, hogy végiggondolja időbeosztását és céljait, és a kitűzött célok közül elengedjen minimum egyet. Válassza ki az(oka)t, amelynek űzése csak viszi az időt, de sikerrel igazából nem kecsegtet!

Mérleg (09.23.–10.22.)
Sikert jelez előre a mai horoszkóp a Mérleg számára, elsősorban két területre vonatkozóan: a munka és a sport. Tegye oda tehát mindkét területen ezen a kedden, vállalkozásait siker fogja koronázni, erőfeszítéseinek meglesz a gyümölcse!

Skorpió (10.23.–11.21.)
A mai nappal lezárul a Skorpió életében egy olyan korszak, amit egy nehézség jellemzett: továbblép egy kellemetlen szituációból, kigyógyul egy betegségből, megoldódik egy elhúzódó problémája. Vonja le a tanulságokat, mert ha most odafigyel, el fogja tudni kerülni, hogy még egyszer végig kelljen mennie ezen!

Nyilas (11.22.–12.21.)
Amikor nincs jó kedve, túlságosan sokat tépelődik az okokon és a felelősökön. Ki az oka az ön rossz kedvének? Talán ön maga? Mit szólnak a többiek, ha önt levertnek látják? A legjobb, amit tehet, hogy elfogadja, hogy vannak időszakok, amikor nem jó a kedve, és először megéli ezt a hangulatot egy-egy szívhez szóló zene vagy megértő barát társaságában, majd szépen elengedi az egészet anélkül, hogy bárkit okolna vagy felelőssé tenne. A hangulatok-érzések jönnek-mennek, és (bizonyos határokon belül) ez teljesen normális.

Bak (12.22.–01.19.)
A mai nap bebizonyítja, hogy nem lehet tovább összeegyeztetni a tényeket az ön egyik elméletével, véleményével vagy hitével. Ne essen emiatt kétségbe, nincs oka a szorongásra, sőt! Ez egy lehetőség a tanulásra, illetve a továbblépésre: gondolja át a dolgot még egyszer, és módosítsa álláspontját!

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Az utóbbi időben különösen a fókuszba került a megélhetés és az anyagi problémák. Ez a szép későnyári nap azonban arra hivatott, hogy emlékeztesse önt, hogy akármilyen fontos kérdések is ezek, mégsem ez a legfontosabb az életben. A napi problémák miatt nehogy megfeledkezzen arról, ami igazán lényeges!

Halak (02.19.–03.20.)
Kissé kaotikus nap lesz ez az ön számára érzelmi szempontból. Rengeteg különböző benyomás éri majd, és ezek rengeteg különböző érzelmet korbácsolnak majd fel önben. Ha túlságosan erősnek érzi ezt az érzelmi hullámzást, próbáljon egy kis befelé fordulással rendet vágni a káoszban. Jót tesz egy kis elcsendesedés, meditáció, de akár egy nagy séta, futás vagy tánc is!

Fottás: 168.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!