Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2023.08.24.) - Időjárás, útinform, levegőminőség, horoszkóp

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. augusztus 24. csütörtök 07:40
Nem árulunk el titkot: fülledt napunk lesz!

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint napos időben lesz részünk, általában csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Estétől a gomolyfelhők feloszlanak, kiderül az ég. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére többnyire 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség 

Városszerte jó a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu csütörtök reggeli adataiból.

Útinform:

Útlezárás:

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni - jelenti a városgazda.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Asztalos u. 7
Balogh Á. u. 27
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Csajkovszkij u. 106
Csokonai V. M. u. 80
Dráva u. 20
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Feszty Á. u. 4
Fonoda u.-Szinva u. sarok
Gyár u. 8
Honszerző u. (Vasút u.-nál)
Igazság u. 14
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Katowice u. 41
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer u. 56-58
Lauday u. 14
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Meggyesalja u. 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Mogyoró u. eleje
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Pázsit u. 20
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Tamási Á. u. 6
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Testvériség u. 34
Vadász u. 7
Vasöntő u. 5
Zoltán u.-Győri kapu sarok
Zrínyi I. u.-Budai J. u. sarok

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
Nem tudja kiverni a fejéből a gondolatot, hogy mi lett volna, ha nem szalaszt el egy lehetőséget. Nos, most már kár bánkódni ezen és különben is jobban teszi, ha úgy gondolkodik, hogy minden okkal történik. Talán azért szalasztott el valamit a közelmúltban, mert hamarosan valami még jobb jön az életébe.

Bika (04.20.–05.20.)
Fentről érkezik vagy tér vissza ma valaki a Bika életébe. Ellentétes érzelmeket kelthet önben ez az esemény, és a legbölcsebb dolog, ha nem tesz semmi szélsőségeset. Várjon legalább holnapig, amíg egy kicsit leülepednek önben az érzések!

Ikrek (05.21.–06.21.)
Az Ikrekben ma egy új vágy csírája kezd kihajtani. Úgy nőnek-nőddögélnek az emberben az ilyen vágyak, vélt vagy valós lelki szükségletek, hogy az ember nem igazán tud tenni velük mást, mint hogy engedi őket észszerű korlátok között fejlődni. Tudatosan vigyázzon most a két veszélyre: egyrészt ne hagyja ezt a vágyat túlburjánzani, mert el fog nyomni minden mást! Másrészt ne is próbálja gyökerestül kitépni azt a szívéből vagy teljesen eltiporni, mert úgysem fog sikerülni, és csak saját magának árt a kísérlettel!

Rák (06.22.–07.22.)
Kedves Rák, egy nyugodt, békés, szimpla csütörtökre vágyik? Hát az univerzum ezt nem így gondolja mára, mert a csillagokban az van megírva, hogy a mai nap egy kaland lesz. Energiára, sőt, bátorságra lesz szüksége ahhoz, hogy kiélvezze, de a szíve mélyén ön is biztosan tudja már: meg fogja érni. Hajrá!

Oroszlán (07.23.–08.22.)
Ha nem olvassa a horoszkópot, legkésőbb az estére akkor is feltűnt volna önnek, hogy mitől (volt) szebb ez a nap a korábbiaknál: egy borzasztóan idegesítő és pimasz légy döngicsélt ön körül jó ideje. De mára végre megszabadult ettől a zavaró tényezőtől, szóval egy bosszantó dologgal kevesebb!

Szűz (08.23.–09.22.)
Egy olyan ajánlatot kap valakitől, amit nyilván kár lenne visszautasítani. De azért ne nyomja el önmagában a belső hangot most sem, hallgasson az intuíciójára, és rögtön érezni fogja, hogy ez az ajánlat valóban olyan jó-e, amilyennek tűnik, vagy érdemes fenntartásokkal kezelni.

Mérleg (09.23.–10.22.)
Egy váratlan megkeresés az egész napját felboríthatja. Érthető, hogy zaklatott lesz, de ne hagyja, hogy az egész napjára befolyással legyen. Kicsit próbálja magát elengedni és a jó dolgokra fókuszáljon, mert azokból is rengeteg van jelenleg az életében!

Skorpió (10.23.–11.21.)
Mostanában túl sokat lóg a közösségi oldalakon. Ez sok szempontból érthető, de ugyanolyan sok szempontból nem túl egészséges mentálisan. A mai nap arra hívja önt, hogy állítsa helyre lelki egyensúlyát azzal, hogy jelen van ott, abban a helyzetben és akkor, abban a pillanatban, ahol és amikor éppen találja magát. Kicsit tegye félre a telefonját és inkább találjon ki valami klassz programot!

Nyilas (11.22.–12.21.)
Van egy sebe, ami jó ideje nem gyógyul – a mai nap az első lehetőség, hogy ebből a bizonyos sebből végre ne vérezzen többé, beinduljon a gyógyulási folyamat. Ehhez azonban szükséges, hogy megértse, miért nem gyógyul ez a sérülés. Talán belekerült valami fertőző? Esetleg ön nyúl hozzá túl gyakran, és ezért nem volt eddig lehetséges a gyógyulás?

Bak (12.22.–01.19.)
A Bak mai napja ahhoz hasonlatos, amikor az ember a közértben odatolja a bevásárlókocsiját a pénztárhoz. Most kell megadnia az ellenértékét mindannak, amit a kocsiba összegyűjtött. Ne izguljon, hiszen ön is tudja, hogy ki fog tudni fizetni mindent, hiszen nem ész nélkül állította össze a kocsija tartalmát – és most végre tényleg, teljesen, visszavonhatatlanul az öné lesz az áru, amit megvett!

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Egy kollégájával egy közös feladat miatt közelebb kerülhetnek egymáshoz. Engedje most el azokat a gyanúkat, hogy az illetőt tényleg jó szándék vezérli-e vagy akar valamit öntől: egyelőre a közös munkához semmi szükség nincs arra, hogy a mélyére menjen ilyesmiknek. Amennyiben úgy alakulnak a dolgok a jövőben és eljön az ideje, úgyis meg fogja ismerni ezt a kollégát még jobban.

Halak (02.19.–03.20.)
Egy jópofa társ kíséri önt, aki néha olyan, mintha egy aranyos kismajom ülne folyton a nyakában. Persze, van, hogy néha az ön hajába kapaszkodik ez a kismajom, máskor befogja az ön szemét, de ez a mai nap nem ilyen lesz, ma különösen élvezni fogja, hogy egy ilyen társ ragaszkodik önhöz. Persze idővel el fog jönni a nap, hogy felülvizsgálja ezt a kicsit furcsa-felemás kapcsolatot – ezen a napon visszaemlékszik majd valamire, ami ma történt kettejükkel, kettejük között.

Forrás: 168

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!