Ugrás a tartalomra

Miskolci sikerek a Horvát Openen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 21. vasárnap 12:01
Nemzetközi versenyt tartottak a hétvégén a horvátországi Samoborban, ahol a környező országok korosztályos karatékái a februári grúziai Kadet, Junior és U21-es Európa-bajnokságra való felkészülés részeként léptek tatamira. A miskolci Justitia Fuji-Yama SE három versenyzője vett részt a megmérettetésen, akiket Kis Virág kísért el edzőként.
A képen balról jobbra: Szilágyi Gergő, Kis Virág, Bérczes Botond és Elekes Máté. | Fotó: magánarchívum

A junior férfi kata versenyszámban a korosztályos Eb-re készülő Bérczes Botond és klubtársa, Elekes Máté versenyezett. A január 1-jétől bevezetett új WKF szabályrendszernek megfelelően egyenes kieséses rendszerben, vigaszággal rendezték meg a versenyt.

Elekes Máté (Ohan Dai, 24,7 pont) az olasz Putelli Nicoló (Gojushiho Sho, 23,7 pont) ellen kezdett. A 8 között az ukrán Bilous Iván (Kanku Sho, 24,3 pont) volt a vetélytársa Máténak (Anan Dai, 24,4 pont). Az elődöntőben Filip Denis (Chibana No Kushanku, 24,8 pont) ellen a Paiku katát járta el Máté, amelyre 23,9 pontot kapott, így a bronzért küzdhetett tovább. A miskolci versenyző az Anan-t mutatta be, míg makedón ellenfele, Poptodorov Marko a Gankaku-t járta. Csupán 1 tized különbséggel maradt alul Máté, így az előkelő 5. helyen végzett a versenyen.

Bérczes Botond az Ohan Dai-jal (23,5 pont) kezdett Mesanovic Benjamin szlovén versenyző Gojushiho Dai-jával (22,4 pont) szemben, majd az olasz Panfile Dávid Enpi (20,7 pont) katájára a miskolci versenyző Papuren-t (23,6 pont) mutatott be. Az olasz Baroni Edoardo (Ohan, 23,1 pont) ellen az Anan Dai-jal (24,2 pont) lépett tatamira Botond. Az elődöntőben Gulyás Gergely (UTE, Suparinpei, 24,8 pont) volt Botond ellenfele (Suparinpei, 25,0 pont), amelyet megnyerve Filip Denis szlovák válogatottal kellett megküzdenie az aranyéremért. Denis a Suparinpei-t mutatta be, amelyre 24,7 pontot kapott, míg Boti a Chibana No Kushanku-t járta, amelyet 24,3 ponttal díjaztak a bírák, így a miskolci fiú ezüstérmet szerzett.

A felnőtt korosztályban három miskolci lépett tatamira. Elekes Máté a rutinos Filip Denis szlovák válogatott ellen kezdett. Mindketten az Ohan Dai katát járták. A szlovák 24,4 pontot, Máté 23,8 pontot kapott a bíróktól. Mivel az elődöntőben Denis kikapott, így Máté számára nem volt vigaszág. Szilágyi Gergő a másik ágon 22,4 pontot kapott Senjug Maks Luka horvát versenyző pedig 22,1 pontot az Anan katára, így Gergő bejutott a legjobb 8 közé. Következett a felnőtt szlovák bajnok Hrcka Román. Mindketten az Ohan Dai-t mutatták be, a miskolci versenyző 22,6-ot, ellenfele 23,9-et kapott, így ő jutott az elődöntőbe. Bérczes Botond az Anan Dai-t járta a bulgár Angov Angel Papuren-je ellenében, Boti 23,3 pontot, míg a bulgár srác 22,7 pontot gyűjtött. Az elődöntőben Hrcka Román következett, aki a Chibana No Kushanku-t, míg Botond a Suparinpei-t mutatta be. 23,7 és 23,1 volt a bírói pontszám a szlovák bajnok javára. A vigaszágon a két miskolci versenyző, Szilágyi Gergő és Bérczes Botond küzdött meg a bronzéremért. Szilágyi a Suparinpei-t, Bérczes pedig az Ohan Dai-t mutatta be, a bíró döntés pedig 1 tizedes szoros győzelmet hozott Bérczes Botond számára, így ő állhatott fel a dobogó 3. fokára, míg Szilágyi Gergő az 5. helyet szerezte meg.

Bérczes Botondra a Korosztályos Európa-bajnokság előtt egy válogatott edzőtábor vár Mátraházán, ami után két hét múlva együtt szoríthatunk neki a kontinensbajnokságon – tájékoztatta lapunkat Kis Virág.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!