Ugrás a tartalomra

A misszió lehetőségeiről szólt az Aliansz Imahét

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. január 12. péntek 14:46
Több protestáns felekezet részvételével szerveződött idén is az ökumenikus szellemiségű miskolci imahét.

A miskolci pásztorkör tagjai az Aliansz Imahéten

Hagyományosan január második hetében szervezi meg az Aliansz – Magyar Evangéliumi Közösség miskolci pásztor köre az Aliansz Imahetet Miskolc több protestáns gyülekezetben. Az imahét témája ebben az évben a misszió. A szerdai alkalmon ennek kapcsán a Szentírás tekintélyét és életátformáló erejét járták körül a Tiszáninneni Református Egyházkerület Székházában. Zenés dicsőítéssel a házigazda Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség kórusa, zenészei és Meleg Attila lelkipásztor közreműködtek.  A tanítás után Sárkány Mihály, az Őskeresztyén Apostoli Egyház lelkipásztora tett bizonyságot. 

Isten szava teremtőerő

- A Biblia szövegét Isten szavának, igéjének tekintjük, amely öröktől fogva létezik és az örökkévalóságig tart – mondta tanításában Madarász Tamás, a Keresztyén Testvérgyülekezet elöljárója. - Tehát túl fog élni mindent, amit látunk és tapasztalunk, ezért jól tesszük, hogyha közünk van Isten igéjéhez. A Zsidókhoz írt levélben azt olvassuk, hogy hit által érthetjük meg azt, hogy a világot az Úr szava teremtette, és ami látható, az a láthatatlanságból állt elő. Sőt ugyanezzel a szóval tartja fenn a világmindenséget.

Madarász Tamás lelkipásztor igét hirdet

Az ige emberré lett

Krisztus az Örökkévaló hatalmának a megnyilvánulása volt a Földön.
- Az Ige testet öltött és Jézus Krisztusban, Isten egyszülött fiában a Teremtő szavát testesítette meg. Az ószövetségi időkben az Úr a próféták által szólt, az újszövetség idejében azonban Jézus által. Általa teremtette a világot is, rajta tükröződött vissza a dicsősége és mindennek örökösévé tette. Viszont a korabeli vallási elöljárók ezt nem ismerték fel, hiszen arról faggatták, hogy milyen hatalommal és felhatalmazással cselekszik csodákat – mutatott rá az előadó. 

A Biblia átformálhat

Kisiklott életeket állíthat helyre a Szentírás igazsága. 
- A Szentírás elmondja a legfontosabbakat az életről, a halálról, önmagunkról, Isten és a megmenekülés útjáról. Pál apostol írta második levelében tanítványának, Timóteusnak, hogy „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” Elgondolkodhatunk a Biblia által azon is, hogy életünknek melyik az a területe, ahol Isten meg akar szólítani és munkálkodik bennünk. Ahol arra késztet, hogy átadjuk neki bűneinket és megtisztítsuk a gondolatainkat. Az Úr szavának igazsága felülírja a káros meggyőződéseinket és rutinunkat. Ehhez kapcsolódik Jézus missziói parancsa tanítványai felé a Máté evangéliumában: „Tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.” 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!