Ugrás a tartalomra

Parlamenti vitanap lesz a magyarországi akkumulátorgyárak telepítéséről

24.hu
Utoljára módosítva
2023. február 07. kedd 15:11
Összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás a Párbeszéd által javasolt, magyarországi akkumulátorgyárak telepítéséről és működéséről szóló parlamenti vitanaphoz – jelentette be Szabó Tímea hétfő délután Facebook-oldalán.

A párbeszédes képviselő hozzátette, be is nyújtották az erről szóló határozatot, így Kövér László házelnöknek mindenképpen napirendre kell vennie az ügy plenáris tárgyalását - számolt be a 24.hu.

"Végre tiszta vizet önthetünk a pohárba arról, hogy ki is a zöld. Az, aki a hazai vízkészleteinket elherdáló, Magyarország energiafüggőségét növelő, a talajvizet mérgező kínai gyárakat akar idetelepíteni külföldi vendégmunkásokkal" – fogalmazott a posztban. „Mivel a kormánynak rettenetesen fontos, hogy kiszolgálja a kínai érdekeket és tovább növelje hazánk külföldi, főleg orosz energiafüggőségét, ezért gondolom, most gőzerővel készülnek ők is a vitanapra”, tette hozzá.

Január közepe óta eléggé felerősödtek a háromezer milliárd forintos debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozások: botrányba fulladt több közmeghallgatás, a múlt hét végén pedig lakossági tüntetés zajlott a megyeszékhely központjában, de a gödi akkumulátorgyárról szóló legutóbbi közmeghallgatás sem zajlott éppen békés mederben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!