Ugrás a tartalomra

A rendészek is vigyáznak az érettségizőkre

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2020. május 06. szerda 11:13
Hétfőn reggel még csak a rendészek, délutántól pedig már a MIÖR kollégái mellett a rendőrök is jelen vannak az iskolák környékén az érettségi vizsgák előtt és után, és figyelmeztetik a diákokat, ha csoportosulást észlelnek.
Fotók: Végh Csaba

Fokozott biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg az érettségi hétfőn reggel és folytatódik tovább egész héten. Idén a Miskolci Tankerületi Központ intézményeiben 642-en, a Szakképzési Centrum iskoláiban 890-en érettségiznek. Ugyan az érettségi vizsgák csak kilenc órakor kezdődnek, de a legtöbb iskolánál már reggel 8 órakor gyülekeznek a diákok. A vizsgázók folyamatosan érkeznek, legtöbben maszkban jönnek, és izgatottan várják az újabb megmérettetést.

Az elmúlt napok tapasztalatait összefoglalva Kovács László Csaba, a MIÖR igazgatója elmondta: a rendőrkapitánysággal egyeztetve, a feladatot egymás között felosztva járőröznek az intézmények környékén. A hét első két napján több feladatuk akadt, hétfőn 15-45 közötti figyelmeztetés számmal dolgoztak a MIÖR munkatársai. - Volt olyan intézmény, ahol 15 emberre kellett rászólni, hogy tartsák meg a másfél méteres távolságot, de volt olyan iskola is, ahol 45 embert kellett figyelmeztetni, ők több kisebb csoportban gyülekeztek. Kedd reggel már fegyelmezettebbek voltak a diákok, szerdán reggel még kedvezőbb a tapasztalatunk, csak néhány fiatalnak kellett szólnunk egy-egy iskolánál. Természetesen volt olyan intézmény is, ahol kivétel nélkül minden vizsgázó betartotta a szabályokat, ami őket és a környezetüket védi – tájékoztatott a MIÖR igazgatója.

Délutánonként azonban érezhetően fegyelmezetlenebbek lesznek a diákok, és több a csoportosulás. Természetesen tudjuk, vizsgáról kijőve, az érettségizők felszabadultnak érzik magukat a teher alól, és megállnak megbeszélni a vizsgát a társaikkal. – A délután a Berzeviczynél terheltebb volt hétfőn, keddre már ez is lecsillapodott – fogalmazott Kovács László Csaba. Hozzátette: - Sokszor jönnek a szülők a diákokért az iskolához autóval és viszik haza őket, ez egy jó megoldás.

A hét hátralevő részében is jelen lesznek az iskolák környékén a rend őrei, jövő héttől pedig az érettségi rendjéhez igazodva segítik a vizsgázókat. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!