Ugrás a tartalomra

Születésnapot ünnepel a Miskolci Állatkert

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 13. vasárnap 17:10
Szülinapi hétvégével várja a látogatókat augusztus 18-án, 19-én és 20-án a jubiláló Miskolci Állatkert.
Fotó: Mocsári László

Napjainkban az emberek már gyakrabban találkoznak egzotikus, különleges állatokkal, így a háziállatok és a hagyományos népi játékok egyre inkább a háttérbe szorulnak. Ezt szeretné egy kicsit feleleveníteni a Miskolci Állatkert, hiszen 40 évvel ezelőtt, a Miskolc Városi Vadaspark megnyitásakor még jellemző volt a háztáji állatok tartása, valamint a gyermekek ismerték azokat a játékokat, melyek lassan-lassan feledésbe merülnek. A látványetetések mellett augusztus 18-án, pénteken, a mesterségek bemutatóján a kovács és fazekas, 19-én szombaton pedig a mézeskalácsos és a faműves (teknővájó és fafaragó) munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Horváth Csongor

Augusztus 20-án, vasárnap, a látványetetések mellett színes programkavalkáddal készül az állatkert. A népi játszótéren egyebek mellett a kézzel hajtott, 4 személyes, fűzfa kosaras körhintát, a sajtlabirintust, a hordólovaglást, a tandemsíelést, a csirkepofozót, a gólyalábakat, a billegőket, a medvetalpakat, a lápjárást, a frászkarikát, az egyensúlyozó gerendákat, a lengőtekék, a csigafuttatót, a kötélhúzást, a babzsákreptetőt és célbadobós játékokat (patkódobás, parasztetető, karikadobás, vödörbedobás) is kipróbálhatják a gyerekek, akiket egyébként két helyszínen is ingyenes arcfestés vár majd. 

A látogatók akár kézközelből is megismerkedhetnek különleges terráriumi állatokkal, az Északerdő Zrt. pedig interaktív ismeretterjesztő játékokkal és kézműves-foglalkozással várja az érdeklődőket. A 40 éves Miskolci Állatkertet 11 órakor a Bükki Vadászkürtösök közreműködésével köszöntik majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!