Ugrás a tartalomra

Adóhatósági kormánytisztviselőket gyanúsítanak vesztegetéssel Debrecenben

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. március 20. szerda 14:22
Előnyért, hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hallgatott ki gyanúsítottként két kormánytisztviselőt és négy vállalkozót a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.
bilincsben elítélve börtön.jpg

Keresztes Imre főügyész közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat által folytatott előkészítő eljárást követő nyomozásban az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) együttműködésével végrehajtott akcióban több helyszínen hat embert hallgattak ki gyanúsítottként. Két gyanúsított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Hajdú-Bihar megyei adó- és vámigazgatóságának beosztott kormánytisztviselője, négy pedig vállalkozó. 

A meglapozott gyanú szerint az egyik kormánytisztviselő – társa segítségével – a vállalkozóknak jogtalan előnyért, pénzért, húsáruért, ingyen kazánszerelésért rendszeresen belső információkat adott ki adóhatósági ügyekkel kapcsolatban. Tanácsokat is adott az adóeljárás kijátszására, valamint a hatóságon belüli jó kapcsolatait kihasználva, jogszerűtlenül soron kívüli ügyintézést biztosított. 

Az egyik tisztviselőt az ügyészek őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
főleg a belváros