Ugrás a tartalomra

Adományvirágokkal szépül a város

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. július 08. péntek 12:25
Mások mellett óvodák, közterületek és társasházak kiskertjei szépültek meg azokból a virágadományokból, amelyeket a Bénó Kertészet ajánlott fel a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. számára. A növények közül több a város önkormányzati képviselőinek közvetítésével jutott el azokhoz, akik hasznosítani tudták őket.

A kertészeti cég felajánlásának egy részét a Városgazda használata fel Miskolc szépítésére, míg a többit elérhetővé tette az önkormányzati képviselők számára, hiszen helyi szinten ők vannak leginkább tisztában azzal: hol, mely közterületen, kinél van szükség néhány új virágra.

Többen közvetítettek így virágokat a választókerületükbe – Bartha György, Bazin Levente, Borkuti László, Erdei Sándor Zsolt, Fodor Zoltán, Gazdusné Pankucsi Katalin, Szarka Dénes, Szopkó Tibor –, Szarka Dénes például a korábban az Avasi nagyposta előtti virágládákba is juttatott el belőle az Avasi Közösségi Kávézón keresztül.

A virágláda-szépítő akció közben; MiNap-archív; Fotó: Parai Roland

Itt korábban a Szebb Miskolcért csapata, a Dialóg Egyesület és a képviselő közösen hozták tető alá azt az akciót, amelynek részeként önkéntesek megtisztították és újrafestették az említett tárolókat. A felajánlásnak köszönhetően most újabb virágokkal szépültek a ládák.                                        

Emellett a választókerület különböző pontjain – ahol jelezték az igényt –, jellemzően lakosok által gondozott közterületi kiskertek részeivé váltak. „Otthonosabbá, élhetőbbé és zöldebbé tesszük így a betondzsungelt” – fűzte hozzá Szarka Dénes.

Erdei Sándor Zsolt az adományvirágok kiszállításakor; Fotó Erdei Sándor Zsolt Facebook-oldala

Erdei Sándor Zsolt a körzete két óvodájába juttatott el a virágokból, illetve a Fábián kapuba. Emellett ő is támogatta az adomány közvetítésével a társasházi kisközösségek zöldítő akcióit. Mint mondta, a Vologda utcán ismeri azokat a lakókat, akik virágokkal ültetik be a ház előtti részt. Megkérdezte őket, tud-e ebben segíteni virágokkal, ők pedig örömmel fogadták az adományt.

„Ahol van hajlandóság a saját környezetük csinosabbá, virágosabbá, szebbé tételére, ott nagyon szívesen állok rendelkezésre” – monda a képviselő, majd hozzátette, hogy maradt még néhány virág, ezeket igyekszik még eljuttatni azokhoz, akik hasznosítani tudnák őket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!