Ugrás a tartalomra

Áprilisban lehet beiratkozni az óvodába

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 03. kedd 19:58
Hamarosan elkezdődik a beiratkozás. Azokat a gyermekeket lehet beíratni oviba, akik 2020. augusztus 31-ig betöltik legalább a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

Beiratkozási időpontok:

2020. április 20. hétfő, 8.00 óra -17.30 óra
2020. április 21. kedd, 8.00 óra -17.30 óra
2020. április 22. szerda, 8.00 óra -17.30 óra

 

fotó: illusztráció

Fontos tudnivaló, hogy a jelenleg bölcsődében elhelyezett gyermekekre vonatkozó igényt is be kell jelenteni. 

Az óvoda szabadon választható, elsősorban azonban abba az óvodába kell felvenni, átvenni a gyereket, amelynek körzetében lakik, vagy ahol szülője dolgozik. 
Az egyes óvodák körzethatárait az óvodák kapuin elhelyezett hirdetményben, valamint Miskolc város honlapján, a www.miskolc.hu oldalon megnézhetik.

Miskolcon a szülőknek a 32 önkormányzati fenntartású óvoda közül három óvodát van lehetőségük megjelölni a jelentkezési lapon.  A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi.  A jelentkezésnél fontos feltüntetni, hogy a választott óvoda körzetes, nem körzetes, vagy munkahelyhez közeli intézmény.

Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határideje az idén május 22. 

A sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, az e célra létrehozott gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézményben, konduktív pedagógiai intézményben, óvodai csoportban, vagy a többi gyermekkel részben vagy egészben együtt, azonos óvodai csoportban történhet. A szülő kiválaszthatja az ilyen tanuló számára megfelelő ellátást nyújtó nevelési-oktatási intézményt az illetékes szakértői bizottság véleménye alapján, a szülő és a gyermek igényeinek és lehetőségeinek figyelembevételével.

Az óvodai nevelés nemzetiségi nyelven is folyhat, erre  a Miskolci Batsányi János Óvoda Szlovák Nemzetiségi Tagóvodájában (3511 Bükkszentlászló, Fő u. 103.) van lehetőség.

Az a szülő, aki felmentést kér a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, felmentési kérelemét 2019. április 20-ig nyújthatja be a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőhöz, továbbá a kérelem másolatát a kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjéhez.

Az óvodáztatási kötelezettség nem teljesítése esetén a szülő szabálysértést követ el, ami pénzbírsággal sújtható.

A hirdetmény teljes szövegét, valamint további információkat itt olvashatja el, ahonnan a jelentkezési lapot is letöltheti. 

További hírek

Olvasnivaló