Ugrás a tartalomra

Átadták a MOL új laborépületét

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 17. szombat 09:31
A cég 2030-as stratégiájának megfelelően fejlesztéseit a fenntarthatóság jegyében végzi. 
fotók: Beregi László

A régió piacvezető vegyipari szereplőjévé válna a MOL Petrolkémia Zrt.: kedden a vállalat új minőségbiztosítási laborkomplexumát adták át Tiszaújvárosban, amely az épülő poliol beruházásnak is fontos része. A jövőben valamennyi anyagvizsgálat egy épületben összpontosul, de a laborok oktatási célokat is szolgálnak. 
Az ultramodern berendezésekkel naponta csaknem ezer mintát vizsgálnak. A MOL Petrolkémia Zrt. telephelyén ezt a munkát korábban több különböző épületben végezték. A beruházással viszont minden mérés egy épületbe költözhetett, 95 munkatárssal együtt.

A vállalat a beruházás részeként két új szakmai laborvonalat hozott létre: olajipari méréseket szolgáló műszeres laborokat, valamint műanyagipari vizsgáló laborokat, amelyekben a vállalat valamennyi termékének minőség-ellenőrzése történik.

- Az új épületben kialakítottunk egy poliol üzemeket kiszolgáló poliol laboratóriumot is, itt már beüzemeltük a beérkezett automata laborműszereket – mesélt a beruházásról Vigh Ervin, minőségbiztosítási vezető.
A cégcsoport új üzemeinek építése jelenleg is tart Tiszaújvárosban, ahol egy széleskörűen használható terméket, poliolt állítanak majd elő. A fejlesztés egyyébként része a cégcsoport 2030-as stratégiájának, amely során a fókuszt az üzemanyagról fokozatosan a vegyipari termelésre helyezik át.

A MOL Petrolkémia vezérigazgatója szerint a cég  már ma sokkal több, mint szimpla olajipari társaság.

- A világ energia igénye növekedni fog a következő években is, így nekünk egyre több
feladatunk lesz, és miután elindulunk az olajiparból a vegyipari vállalattá való transzformációban, mind az alternatív üzemanyagok, mind az újrahasznosítás és mind a hulladékfeldolgozás területén is   lyan lépéseket kívánunk tenni, amik a zöld transzformációban fogják segíteni a vállalatot – mondta Marton Zsombor  vezérigazgató, aki úgy látja, ebben a folyamatban mérföldkőnek számít a most átadott minőség-ellenőrzési laborépület.
 

További hírek

Olvasnivaló