Ugrás a tartalomra

Az MSZP a jászberényi recept követését javasolja a 2024-es önkormányzati választáson

MTI
Utoljára módosítva
2023. április 01. szombat 16:14
A jászberényi "recept" követését javasolta a 2024-es önkormányzati választáson Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szombaton a párt rendezvényén. Komjáthi Imre, a szocialisták másik társelnöke arról beszélt, hogy nem akarnak háborúzni sem fegyverekkel, sem szavakkal, sem határon kívül, sem idehaza.

Az MSZP Biztonságot mindenkinek! című jászberényi rendezvényén Kunhalmi Ágnes azt mondta, a januári időközi önkormányzati választáson a helyiek nem tudták volna "ripityára verni a Fideszt", ha nincsenek bátor politikusok, bátor civilek, felelősségteljes, győzni akaró pártok, amelyek nem veszekedtek, hanem okosan kikerülték a Fidesz csapdáit és a helyi ügyekre koncentráltak.
    
Hozzátette: az MSZP-nek a Fidesz az ellenfele, az ellenzéki pártoknak nem egymást kell legyőznie és ha eredményesen akarnak politizálni, akkor a bizonytalanokat kell meggyőzniük.
    
"Legyen 2024-ben mindenhol jászberényi győzelem a Fidesszel szemben" - hangoztatta.
    
Kunhalmi Ágnes elmondta, Orbán Viktor "úgy hazudik, mint a vízfolyás", az ellenzéket "háborús mániásoknak" állítja be, holott a miniszterelnök az, aki megszavazta a közös uniós lőszerbeszerzést és az Oroszország elleni szankciókat.
    
Azon véleményének is hangot adott, hogy nem háborús, hanem orbáni infláció sújtja Magyarországot, hiszen már az orosz-ukrán háború kitörése előtt bevezették az ársapkákat.
    
Közölte, az ellenzéknek az a dolga, hogy lerántsa a leplet a hazugságokról.
    
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke elmondta, "egy világháború szélén táncolunk", ezért már nem üres szlogen a békevágy, hanem az egyetlen helyes válasz. "Mi nem akarunk háborúzni sem fegyverekkel, sem szavakkal, sem a határon kívül, sem idehaza. Mi nem szeretnénk sem valódi, sem látszatháborúkat. A békének nincs alternatívája" - fogalmazott.
    
Hozzátette: nem akarják Magyarországot szembeállítani Brüsszellel, hanem szövetséget akarnak kötni az EU-val. Belpolitikai versenytársaikat sem megsemmisíteni, hanem meggyőzni szeretnék, de ez csak összefogással sikerülhet, ahogy Jászberényben - mondta.
   
Beszélt arról is, hogy valódi biztonságra van szükség az élet minden területén, gondoskodásra, baloldali politikára.
    
Komjáthi Imre pártja javaslatai között említette, hogy garantált megélhetési minimumot kell biztosítani mindenkinek, az anyasági támogatást radikálisan emelni kell, a gyest, a gyetet, a családi pótlékot megduplázni.     Hozzátette: a nyugdíjasok járandóságát kiegészítenék közösségi javakkal, szolgáltatásokkal és szociális juttatásokkal, az álláskeresésben aktívan résztvevőknek pedig a bérük hatvan százalékát, de minimum a létminimumot elérő jövedelempótló támogatást biztosítanának kilenc hónapig.
    
Jelezte, megtartanák az adókedvezményt a több gyermeket nevelőknek, az egyedülálló szülőknek, a tartósan beteg vagy a fogyatékos gyermeket nevelő családoknak. Adómentessé tennék a minimálbért - tette hozzá.
    
A társelnök erős szakszervezetek és finanszírozható egészségügy mellett érvelt, és elmondta, több adót szednének a Mészárosoktól, a Garancsiktól és a Tiborczoktól.
    
Balogh Béla (Közösen Jászberényért Egyesület), Jászberény alpolgármestere, a városi MSZP elnöke elmondta, a jelenlegi választási rendszerben akkor van esély a győzelemre, ha a demokratikus ellenzéki pártok összefognak és az együttműködést kibővítik a helyi politikai mozgalmakkal, ahogy Jászberényben is történt. Ez akkor is igaz, ha nem mindenki vállalja az összefogást, mint a DK, amely szembefordult a Közösen Jászberényért Egyesülettel - mondta.
    
Györfi Mihály (Momentum-DK-LMP-Jobbik-MSZP-Mindenki Magyarországa), Szolnok alpolgármestere, a szocialisták megyei elnöke szerint Jászberényben tudják az emberek, akkor vannak biztonságban, ha olyanok intézik az ügyeiket, akiket ismernek.
    
A rendezvényen jelen volt Budai Lóránt, (Közösen Jászberényért Egyesület) Jászberény polgármestere is.

(Címlapképünkön Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes egy miskolci eseményen az MSZP helyi politikai centrumában. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!