Ugrás a tartalomra

Benned a létra: önkéntesekkel épül a Szimbiózis tetőszigetelése 

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. február 10. péntek 15:21
A szervezet Váltó utca 45. szám alatt található intézményének tetőszigeteléséhez keresett, majd talált segítő kezeket.
A Váltó utcai intézmény épülete | képforrás: miskolcblog

Az egykori MÁV-telepen közel százhúsz éve felhúzott U-alakú épület évtizedeken át önkormányzati iskolaként funkcionált. A Y-híd tövében fekvő Szimbiózis Alapszolgáltatási Központ régi szárnyát ugyan az idők és a szigetelés próbáját kiálló sárfödémmel annak idején ellátták, az épület törzsének mennyezete felett mind ez idáig csupán fafödém hevert, így – miként azt az alapítvány elnöke ott jártunkkor megjegyezte – voltaképp az "eget fűtötték" a közösségi helyeknek, étkezőnek, öltözőnek, orvosi szobának, továbbá a speciális és egyéni terápiákra szabott helyiségeknek is otthont adó ingatlanrészen.

A fogyatékos személyek nappali intézményében több mint hatvan, Miskolcról és a környező településekről érkező fiatal mindennapjait segítik – ezzel is támogatva azok családjait, így a szülők zavartalanul tudnak munkába járni. A terápiás tevékenységeken kívül számos műhelyi elfoglaltságot kínáló intézményben ezekben a hetekben épp a Kocsonyafesztiválra készülnek a kabalabékák.

Fotók a munkálatokról: Mocsári László

Jakubinyi László a padláson hangsúlyozta: a most meglépett beruházással a téli hónapokban csaknem kétmillió forintosra rúgó gázszámlát voltaképp egyharmadával tudják majd lecsökkenteni. Mindehhez korábban négyszáz négyzetméterre elegendő szigetelőanyagot kaptak már ajándékba, azonban – hogy a szakértő brigád a munkálatokkal minél hamarább és hatékonyabban végezzen – a minőségi mellett megkerülhetetlennek tűnt a mennyiségi munkaerő bevonása is.

A műszakilag maradéktalanul biztonságossá tett magaslati terepre pedig egy derűs februári péntek reggelen meg is érkezett az erősítés. A kevésbé az elektrosztatikus kisülésre, sokkal inkább az ácsolási balesetvédelemre kihegyezett oktatással kezdődő „munkanapon” a többi közt termelési tervezőkből, beszerzőkből, mérnökökből és logisztikai szakemberekből álló kollektíva azt követően kerekített a tetőépítésből csapatépítést, hogy egyik kollégájuk Tiszaújvárosba hírét vitte az alapítványi segélykérésnek.

JABIL Circuit Hungary Kft. külön programot tart fenn a társadalmi felelősségvállalásra. A nemzetközi gyáróriás ily módon munkavállalóit is arra biztatja, hogy ne csupán adományokkal, hanem önkéntes munkával is támogassák a helyi közösségeket.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!