Ugrás a tartalomra

Betegbiztonsági lakossági fórum

Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 16:44
Miskolcra érkezett az országos betegbiztonsági lakossági fórum. Az Aranykor otthon idősei nem csupán a rájuk leselkedő veszélyekről, hanem az egészségmegőrzés lehetőségeiről is többet megtudhattak.

Miskolcon nem csak a fiatalok egészségmegőrzésére fordítanak nagy figyelmet. A városvezetés számára a szépkorúak hosszú és egészséges élete is kiemelt figyelmet kap. Egy országos program érkezett Miskolcra, ami az egészségmegőrzést új oldaláról mutatta be.

- A betegbiztonság egyszerűen úgy lehetne megfogalmazni, hogy a betegek az egészségügyi ellátás során védve vannak az akaratlan ártalmaktól, veszélyektől. Amikor elmegyünk a patikába kiváltani a gyógyszereinket, elmegyünk a háziorvoshoz vagy a kórházba és valamilyen ellátást veszünk igénybe. Fontos kihangsúlyozni, hogy ezek a veszélyek közvetlenül nem kapcsolódnak magához a betegséghez – mondta Soós József, gyógyszerész, betegbiztonsági szakértő.

Az Aranykor Idősek Otthona lakói a veszélyek mellett a lehetőségekről is tájékoztatást kaptak. Arról, hogy mire kell figyelniük és mit tehetnek a hosszú és egészséges életért. A miskolciak egészségének megőrzését pedig a város vezetése is fontos feladatnak tekinti.

- Igyekszünk megtanítani a fiataljainkat, hogy azt az egészség bankkártyát, amit 100 százalékosan feltöltve, ajándékba kapnak a születéskor, jól őrizzék meg és vigyázzanak rá, de nem szoktunk elfeledkezni, nem lehet elfeledkezni a betegbiztonságból inkább veszélyeztetett idősebb korosztályról, hisz a kezelések, a gyógyászati ellátások már inkább, zömében ebben az időszakban jelentkeznek. Erről Papp Csaba, egészségügyi és szociális ügyekért felelős polgármesteri biztos beszélt a rendezvényen.

Ezért is támogatta Miskolcon az önkormányzat a betegbiztonsági országos előadássorozatot. A gyógyászati szakemberek a nagyvárosok mellett a kisebb településekre és a falvakba is ellátogatnak, hogy tudatosítsák mindenkiben, mi mindent tehet az ember az egészsége megőrzéséért.

További hírek

Olvasnivaló