Ugrás a tartalomra

A bizalom és a partnereik szolgálata a sikerük alapja

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. június 01. hétfő 21:48
A Borsod Agoker Zrt. minden tőle telhetőt megtesz az észak-magyaroszági régió sikeréért.
Hajdú László, Luskai Zsolt és Zsiga Gábor - Fotó: Juhász Ákos

Helyben lenni, itt maradni, megmaradni itt élni – ezt vallják a Miskolchoz, a megyéhez és a régióhoz ezer szállal kötődő Borsod Agroker Zrt. vezetői. Amint az ismeretes a cég, pontosabban a cégcsoport a hónap elején 12 ezer kilogrammnyi lisztet adományozott Miskolc városának azért, hogy támogassák a helyi rászoruló családoknak. 

A Borsod Agroker hosszú évek óta támogatja a helyi kulturális és sportéletet, emellett ha a szükség azt kívánja a cégen keresztül és magánemberként is segítik a térséget és az itt élőket, éppen ezért nem volt kérdéses az sem, hogy a koronavírus világjárvány idején is így fognak tenni – mondja lapunknak Hajdú László és Zsiga Gábor, a cég főbb tulajdonosai.

- Egy igazgatósági ülésünkön vetődött az ötlet, hogy talán ha búzát adnánk, az, illetve az abból készülő liszt valós, és kézzel fogható segítség lenne a bajba jutottaknak. Ráadásul, ahogyan az átadáskor Veres Pál polgármester is fogalmazott: a búza az élet szimbóluma, hasonló gondolat vezérelt minket is.  A munka során segítőink is akadtak: mi huszonkét tonna búzát ajánlottunk fel, melyet a komáromi malomipari cég tiszapalkonyai üzemében dolgoztak fel búza finomlisztté. Így prémium kategóriás, magas minőségű terméket tudtunk felajánlani. A szállítmányozásban Menyhért Zsolt egyéni vállalkozó sietett segítségünkre, neki is szeretnénk köszönetet mondani önzetlen munkájáért – mondták a tulajdonosok.

A Borsod Agroker egyébként egyike a megye nagy múlttal rendelkező céginek:  a vállalat elődje 1962-ben alakult, azóta kisebb-nagyobb változásokkal, de lassan hat évtizede folyamatosan jelen vannak a térségben – ezt már Luskai Zsolt mondja, aki ötödik éve irányítja vezérigazgatóként a céget. Hozzáteszi, az Agroker életében ez a fél évtized a cég 60 éves történetének legjelentősebb fejlődését hozta.

- Az elmúlt 5 évben Észak-Magyarország egyik vezető mezőgazdasági integrátorává és agrár csoportjává váltunk. Fő profilunk tehát az agrárkereskedelem, melyet csoportszinten 2019-től 1400 hektáron szántóföldi növénytermesztés egészít ki a Hernád völgyében.  Folyamatosan fejlődik mezőgazdasági gép- és kertészeti üzletágunk is, mely ettől az évtől már webshopon keresztül is szolgálja a kertészet szerelmeseit.  Piaci erőnket jól mutatja az is, hogy tevékenységünk öt éve még Borsod-Abaúj-Zemplénre korlátozódott, ma pedig már Heves megye egész területén jelen vagyunk, de Nógrádból, Jász-Nagykun-Szolnokból és Pest megyéből is vannak partnereink, akiknek közel 2 milliárd Forint összeg finanszírozást biztosítunk mezőgazdasági inputok (vetőmag, növényvédő szer, műtrágya) vásárlására – mondja a vezérigazgató.

Számunkra kiemelten fontos az – folytatja – hogy partnereink megfelelő, rugalmas szolgáltatásokat kapjanak tőlünk azért, hogy ők fejlődjenek, partnereinkkel kifejezetten hosszú távra tervezünk. Fontos a velük való személyes kapcsolattartás, hiszen nem pusztán partnerként, sokkal inkább barátként tekintünk rájuk. „Hisszük, hogy az ő jó eredményük és fejlődésük egyben a mi legfontosabb mérőszámunk is.”

A tulajdonosok elmondása szerint elért eredményeiket folyamatosan helyben forgatják vissza olyan fejlesztésekre, melyekkel szintén a régiót segítik.

-A Borsod Agroker mindig miskolci kötődésű, megyei cég volt, és az is marad. Ez a lokálpatriotizmus nálunk szinte mindenhol megjelenik, helyi embereknek adunk munkát, velük is a hosszú távú együttműködésben hiszünk, igaz ez mind a munkavállalóinkra, mind pedig azon partnereinkre, akik helyben például búzát, kukoricát, napraforgót, vagy repcét termelnek. Megbízunk egymásban, ez a közös sikerünk alapja  - hangsúlyozzák a tulajdonosok. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!