Ugrás a tartalomra

A dadus óv a bajtól, a DADA megelőzi a bajt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 06. hétfő 18:19
A fiatalok gyakran válnak a saját társaik által különböző bűncselekmények áldozatává. A Miskolci Rendőrkapitányság főelőadója - a DADA program keretében - 36 előadást tartott az utóbbi hónapokban, hogy a gyerekek felismerjék a veszélyt.
Képek forrása: Miskolci Rendőrkapitányság

Az elmúlt években egyre gyakoribb, hogy a fiatalok saját korosztálybeli társaik által válnak vagyon elleni bűncselekmények, testi sértések és garázdaságok áldozatává. Jellemző az is, hogy különböző videómegosztókon és közösségi portálokon saját magukról és társaikról készített - olykor intim képeket - tesznek közzé, azonban nem gondolnak arra, hogy mások ezekkel akár vissza is élhetne -adott tájékoztatást a témában a Miskolci Rendőrkapitányság. 

- A fentiekre tekintettel szükségesnek tartjuk minél szélesebb körben, általános- és középiskolákban és egyéb nevelési intézményekben felhívni a gyermekek figyelmét mind az áldozattá- mind pedig a bűnelkövető válás elkerülésének lehetséges módozataira. A rendőrség biztonságra nevelő iskolai programját, ami a DADA nevet kapta, két miskolci általános iskola három osztályában tartjuk havi rendszerességgel - számolnak be programjukról a miskolci rendőrök.

Felkérésre az előadók bármely iskolában tartanak preventív jellegű előadásokat különböző témakörökben.

- Az alsóbb évfolyamos tanulókkal leginkább a szabálykövetésről, a törvények betartásáról, a személyes biztonságukról, az iskolai agresszióról beszélünk, míg a felsőbb tagozatosok és a középiskolások már komolyabb témakörökről is halhatnak előadásokat, mint a szenvedélybetegségek, drogprevenció, az internet veszélyei vagy a garázdaság. Néhány esetben – megkeresésre – pályaorientációs napot szerveztünk a Miskolci Rendőrkapitányságon. 

A fentieken túl egyre több óvodából is érkezik felkérés, igaz ebben az esetben a rendőrség munkájának és eszközeinek bemutatása a cél, illetőleg a 112-es segélyhívó ismertetése. 

Az elmúlt hónapokban a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója 36 előadást tartott, ami az iskolaév befejezésével sem szűnik meg, a szakember a nyári táborokban folytatja preventív munkáját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!