Ugrás a tartalomra

Elaludt a pásztorórán, kifosztották

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 17. szerda 13:21
A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 és egy 50 éves nő ellen kifosztás bűntette és bűnpártolás vétsége miatt, akik közül az idősebbik a sértett férfi lakására ment szexuális együttlét céljával, onnan viszont készpénzt és cigarettát lopott el.
bilincsben kezek letartóztat.jpg
Képünk csak illusztráció

A vádirat szerint a vádlottak – akik testvérek – július első napján a kora délutáni órákban Mezőkövesden egy söröző teraszán italozva összeismerkedtek a sértett férfival. A férfi az idősebb nőt szexuális együttlét céljából a lakására hívta. Otthonában borral kínálta, az intim együttléthez készülődtek, amikor a férfi ittasságánál fogva elaludt. 

A vádlott a helyzetet kihasználva, átkutatta a férfi ruházatát, 6 000 Ft készpénzt talált, 8 doboz cigarettát is magához vett, valamint a férfi bankkártyáját és védettségi igazolványát, ezután távozott a lakásból. 

Testvérével összetalálkozva elmondta neki a történteket, majd ketten úgy döntöttek, hogy visszamennek a házhoz. A sértett beengedte őket, és amíg az idősebbik nő elterelte a figyelmét, testvére, hogy leplezze a korábbi bűncselekményt, az előszobaszekrényre visszahelyezte a bankkártyát és a védettségi igazolványt. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak közül az idősebbik nővel szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetésre, míg testvérével szemben pénzbüntetésre tett indítványt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke