Ugrás a tartalomra

Erdélyi vendégek az Aranykor Idősotthonban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 08. csütörtök 14:08
A Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény három idősek otthonát működtet Miskolcon. Az Aranykor Idősek Otthonában 96 szépkorúról gondosnak, nekik adott műsort legutóbb az Ezüstfenyő néptánccsoport.

Az Aranykor Idősek Otthona a tavaly ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. Megnyitása óta nagy figyelmet fordít az idősek mentálhigiénés ellátására, a lakók belső harmóniájának megőrzésére, a társas kapcsolatok kiépítésére és megtartására. Ezért szerveznek olyan programokat, mely kapcsolatot teremt a társadalom többi csoportjával, generációk közötti hidat épít. Az intézményben élők életét változatossá és színessé teszik a szórakoztató és kulturális tevékenységek.

A minap az Erdélyből, Zetelakáról érkezett Ezüstfenyő néptánccsoportot látták vendégül, akik magyarországi turnéjuk első helyszíneként érkeztek Miskolcra. A műsorban erdélyi táncokat és népdalokat mutattak be. A műsort közös népdaltanulás és közös éneklés tette még feledhetetlenebbé.

Az otthon egy ajándékot is kapott, az udvaron mostantól egy nagyméretű fa pavilon is várja a pihenni vágyókat, amelyet Novák Józsefné önkormányzati képviselő adományozott az ott lakóknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!