Ugrás a tartalomra

Erősített tiszaújvárosi jelenlétén az egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 27. szerda 17:55
Szakmai és oktatási területre kiterjedő együttműködést kötött a megye egyik meghatározó szereplőjével, a JABIL-lal a Miskolci Egyetem szerda délután.
A cél, hogy az anyagin kívül társadalmi haszna is legyen az együttműködésnek. Fotó: Horváth Csongor

– Ez a megállapodás felhatalmazást nyújt számunkra, hogy megkeressük azokat a kapcsolódási pontokat, melyek akár a kutatásfejlesztésben, akár a társadalmi felelősségvállalásban összekötnek bennünket – fejtette ki a rektor az ünnepélyes találkozón. Horváth Zita hozzáfűzte, a campusnál rövidesen konkrét felelőseit fogják megnevezni az egyes együttműködési területeknek, hogy a két szereplő közösen tudja megerősíteni regionális szerepvállalását.

A felek mindezen túl új projektek kezdeményezésében, tevékenységeik hatékonyabb kihasználásában, a tervezői feladatokban és nem utolsósorban az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének kialakításában rajzolták meg a szövetkezés fő irányvonalait. Az egyetem első embere úgy látja, a térség munkáltatói az általuk felkészített értelmiségi réteget nem nélkülözhetik humánerőforrásaik feltárásakor.

Már zajlanak a tárgyalások a cég és az egyetem között

A nem csupán a régióban, de országosan is meghatározó tiszaújvárosi vállalat nagy lehetőségként tekint a felsőoktatási intézménnyel való kooperációra. – Eddig is jó volt a kapcsolat közöttünk, ám mindez megnyitja annak esélyét, hogy bővítsünk közös tevékenységeink spektrumán – fogalmazott Kékesi Sándor.

A JABIL Circuit Magyarország Szerződéses Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója és gyárigazgatója akként vélekedett, hogy a jövő generációját foglalkoztató, a világ folyamataira gyorsan reagáló, amerikai multinacionális társaság emberközpontú és családbarát vállalati kultúrájával mindent megtesz azért, hogy változatos munkaköröket és akár külföldi karrierlehetőséget kínáljon a Miskolci Egyetem falai közül kikerülő szakembereknek.

– Azokat a kollégákat keressük, akik felkészülten tudnak a jövő kihívásaira koncentrálni. Akit érdekel a digitalizáció és az automatizáció, az meg fogja találni a számításait nálunk – szögezte le.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!