Ugrás a tartalomra

Felvételi regisztráció az új tanévre az Avalon Nemzetközi Iskolában

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 05. csütörtök 09:12
Nyílt napokon ismerhetik meg az érdeklődők az intézményt.

Miskolc első nemzetközi magániskolája, az Avalon International School 2019. szeptemberében nyitotta meg kapuit. A brit illetve cambridge-i oktatási módszert követő iskola és óvoda jelenleg összesen 40 tanulóval – két óvodás csoporttal és egy elsős osztállyal – szervezi mindennapjait. A 2020/21-es tanévben újabb elsős osztállyal bővül az iskola, mely szeretettel várja a beiratkozó kisiskolásokat és ovisokat.  Március 5-én és 10-én, az AIS nyílt napok keretében pedig az érdeklődők megismerkedhetnek az óvoda/iskola életével, oktatási módszereivel, pedagógusaival.
Az Avalon International School nemcsak a régióban számít egyedülállónak, de országos szinten is. Az iskola működése két fontos cél elérése köré szerveződik, melyek szerint „nyitott szemléletű, önálló tanulásra és döntéshozatalra képes, felelősségteljes diákokat” neveljenek, valamint megteremtsék „a boldog, sikeres és értékes élet alapjait a jelenlegi és a következő generációk számára”.
A magánfenntartású intézmény koedukált képzés keretében az óvodában a National Nurseries Association (NDNA) nevelési programját, míg az általános iskolában a Cambridge Education pedagógiai programját alkalmazza a mindennapokban. Céljuk, hogy a gyermekek az angol nyelvet és a nemzetközi szemléletmódot már kisgyermekkorban megismerjék, elsajátítsák. Az angol nyelv magas szintű ismerete mellett a gyermekek anyanyelvének fejlesztését is kiemelt fontosságú feladatként kezelik. Az oktatás kislétszámú csoportokban zajlik, az óvodában maximum 15, míg az iskolában maximum 16 fő alkot egy osztályt.
Az óvodában és az iskolában is egyenruha viselése jelképezi az intézményhez való szoros köteléket. A tanórákon kívül különböző foglalkozások segítik a tehetségek kibontakozását. A diákok kilenc tanteremben, illetve emellett olyan speciális szaktermekben tanulhatnak, mint például a zeneterem, a zeneszobák, a számítástechnika terem, labor vagy fejlesztő tantermek. Az iskola udvarán hatalmas játszótér található számos játszóelemmel, mely segít felfrissülni a diákoknak az órák között.
Az érdeklődők nyílt napokon nyerhetnek betekintést   az óvoda/iskola életébe, az oktatási módszereikbe, valamint alkalmuk nyílik személyesen is megismerni a nemzetközi iskola valamennyi pedagógusát. Mivel a nyílt napok is létszámhoz kötöttek, így előzetes regisztráció szükséges, melyet a szülők az iskola honlapján lévő jelentkezési felület pontos kitöltésével tehetnek meg. A nyílt napok időpontjai: március 5. és március 10., 9:30 és 10:30 között.
A nyílt napokkal egyetemben elkezdődött a 2020/21-es tanévre történő beiratkozás is. Ehhez töltse ki az intézmény honlapján található űrlapot március 27-ig. A regisztrációt a jelentkezők limitált létszáma miatt nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, tájékozódjon és döntsön időben gyermeke jövőjéről! További információt a www.ais.hu vagy az info@ais.hu email címen kérhetnek az érdeklődők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!