Ugrás a tartalomra

Forró nyári este finom falatokkal, dixie-vel és jazzel

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 23. szombat 08:57
Bár meleg volt, nem a forróságtól olvadt össze a GasztroPlacc és a Dixie és Jazz Fesztivál július 22-én este: a minőségi zene és a különleges falatok, finom borok tökéletesen kiegészítették egymást.

Az ötödik alkalommal megrendezett zenei fesztivál a Szent István téren és a Művészetek Háza előtt várta vendégeit. Utóbbi azt jelentette, hogy a GasztroPlaccal összeért a program, hiszen a kulináris eseménynek is ez a tér adott otthont.

Képgalériánk az eseményekről; Fotók: Mocsári László

Az első Dixie és Jazz Fesztivál a 80-as évekre, pontosan 1985-re nyúlik vissza. Az elmúlt években a Szinva terasz adott otthont a rendezvénynek, a Szent István téren a második éve léphetnek fel a művészek. Ami miatt talán még különlegesebb volt a mostani rendezvény, hogy idén minden fellépő miskolci volt a fesztiválon.

A Szent István téren a La Barriere Manouche Jazz Zenekar kezdett, ők francia gypsy-jazz stílusban játszanak. Az utánuk következő Arrange Service saját szerzeményeket adott elő folk-jazz stílusban, majd a sort a Miskolc Dixieland Band zárta, ahol a vendégművész Varga Andrea színművésznő volt. A színész-énekesnő több jazzformációban énekelt már, és mindkét részről régen vágytak egy fúzióra.

A Művészetek Háza előtt a zenei talpalávalót először a Zolio Art Project szavatolta. Ők bossa novát, swinget, leginkább klasszikus jazzt játszottak. Az Episztémé Trió folytatta a sort, és késő estig gondoskodtak a remek atmoszféráról.

A rendezvény Miskolc Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!