Ugrás a tartalomra

Ha nem sürgős, vagy nem életmentő, akkor nem műtenek

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 12. csütörtök 16:32
Óvják az országos vérkészletet.

Tájékoztatást adott ki csütörtökön az Országos Vérellátó Szolgálat a járványügyi intézkedések keretében. Ezt a megyei központi kórház honlapján megosztotta.

A Szolgálat azt írta, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel március 12-étől az Országos Vérellátó Szolgálat vörösvérsejt- és trombocita készítményeket kizárólag sürgősségi célból ad az országos vérkészlet biztonsága érdekében. A sürgős vérkészítmény-igényeket kizárólag előzetes egyeztetés után tudják elbírálni. A műtéti programokat is ezek figyelembevételével kell megtervezniük a kórházaknak.

A kórház mindezek figyelembevételével tudatja: az életveszélyes, valamint sürgős műtéteket az intézmény természetesen változatlanul azonnal, illetve a sürgősségi sorrendnek megfelelően elvégzi. Az előjegyzett műtétek közül pedig azokat, amelyek esetében várhatóan vérpótlásra nincs szükség.

Ha a műtét nem sürgős, vagy nem életmentő, és nagy valószínűséggel a műtét kivitelezéséhez vagy a műtét utáni ellátáshoz vérkészítmény kell, akkor az intézmény későbbi időpontra halasztja, de biztosítja a betegek folyamatos orvosi kontrolljának lehetőségét, hogy ne rosszabbodjon a beteg állapota.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!