Ugrás a tartalomra

Hadik András és Kertész Krisztián nyerte meg a magyar rali bajnokságot

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. december 08. kedd 08:45
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a DVTK SE ralisai, a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.

A veszprémi lőtéren és környékén rendezett zárt kapus viadalon Turánék az első gyorsasági szakasztól kezdve végig vezették az abszolút értékelést, a hétből négy etapot megnyertek, és végül 28.8 másodperccel jobb időeredménnyel zárták a több mint 105 kilométeres távot, mint közvetlen riválisuk, a 2018-ban is abszolút bajnok Hadik.

A Shell Helix Ultra csapatának párosa azonban ezzel a futamgyőzelemmel sem tudta elhódítani a bajnoki címet. Az összetett pontversenyben a mostani viadal előtt 11 pontos előnnyel vezető Hadikék ugyanis végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és a bajnoki diadalhoz elegendő volt az élmezőny közelében autózniuk. "Úgy gondolom, hogy a magunk részéről mindent megtettünk, és egy nagyon erős hétvégénk volt" - nyilatkozta a Rallye Rádiónak a futam után a Next Auto Polo GTI R5-ösét vezető Turán.

Fotó: facebook.com/HADIK.Rallye.Team


A Mikulás-ralit egy cseh páros zárta a második helyen, harmadik pedig a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős lett, de ezeknek az egységeknek az eredménye nem számított bele a bajnoki értékelésbe. A tavalyi bajnok Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó az ötödik helyen fejezte be a Mikulás-ralit, míg a végső diadalra a verseny előtt még szintén esélyes Velenczei Ádám, Szőke Tamás kettős hatodik lett.

Végeredmény, Mikulás-rali (7 gyorsasági szakasz, 105,3 km, az élmezőny):
    
1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Next Auto Polo GTI R5) 49:30.5 perc
2. Erik Cais, Katerina Janovska (cseh, Ford Fiesta Rally2) 13.7 másodperc hátrány
3. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 26.7 mp h.
4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 28.8 mp h.
5. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia Rally2) 30.1 mp h.
6. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia Rally2) 33.4 mp h.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!