Ugrás a tartalomra

Halántékcsont törés bozótvágó késsel 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 15. kedd 11:42
Négy férfi ellen emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. 
Fotó: minap.hu

A vádlottak Encsen, az utcán gyalogosan közlekedő sértettet körbevették, egyikük egy bozótvágó késsel többször a fején és a karján megütötte, egy másik pedig egy vascsővel bántalmazta.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. január hónap végén a reggeli órákban, Encsen meglátták, amint a sértett férfi az utcán gyalogosan közlekedett, vele haragos viszonyban voltak, ugyanis a férfi felesége január hónap elején az egyikükkel szemben szexuális erőszak bűntette miatt feljelentést tett.

Valamennyien kimentek az utcára, közülük annál a vádlottnál, aki ellen a feljelentés megtörtént, egy vascső volt, míg az apjánál egy bozótvágó kés, a két további vádlottnál nem volt semmilyen eszköz. Körbefogták a sértettet, majd a feljelentés miatt szidalmazni kezdték. Az a vádlott, akinél a bozótvágó kés volt, először egy gázsprayel lefújta a sértettet, majd pedig elővette a bozótvágó kést, és azzal több esetben a fejére, illetőleg a védekezésként felemelt karjára sújtott. A férfi a földre rogyott, ekkor a másik vádlott a vascsővel a fején megütötte. Az eszköz nélkül lévő vádlottak pedig biztatták az elkövetőket, az „öld meg a kutyát!” kifejezést használva. 

A sértettnek sikerült felállni, és futva menekülni kezdett, azonban a bozótvágó késsel támadó vádlott utánaszaladt és még egyszer fejen ütötte. A többiek is üldözőbe vették, viszont egy járókelő közbeavatkozott és felszólította őket, hogy hagyják abba a cselekményüket. 

A sértett a bántalmazás következtében a halántékcsont nyolc napon túl gyógyuló nyílt törését, valamint vágott sérüléseket szenvedett el. A bozótvágó késsel a fejre mért csapások miatt a cselekmény alkalmas volt közvetett életveszélyes sérülés okozására.  

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az eszközt használók büntetlen előéletűek, míg társaik büntetett előéletűek – börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!