Ugrás a tartalomra

Hármas ikrek Miskolcon – évente egy ilyen van

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 16:31
Két kisfiúnak és egy kislánynak adott életet egy mezőkeresztesi anyuka a megyei kórházban április 21-én. A hármas ikrek és édesanyjuk is jól van.

Terhessége huszonegyedik hetétől feküdt a szülészet-nőgyógyászati osztályon az a kismama, aki hámas ikreket várt. Tizenhárom hét után, április 21-én császármetszéssel hozta világra gyermekeit a mezőkeresztesi nő. 

Fotó: Lévai Krisztina

Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, az intézmény szülészeti osztálya Magyarország egyik legnagyobb forgalmú osztálya. – Évente négyezer szülésnek adunk otthont, ebből hatvan ikerszülés, de csak egy lesz olyan különleges esemény, hogy hármas ikrek jönnek világra. Rendkívül jó infrastruktúrával rendelkezik az osztály: az elmúlt két évben megközelítőleg egy milliárd forintot fordítottunk infrastruktúrafejlesztésre, részben saját, részben állami forrásból – mondta a főigazgató.

Nagy Gábor orvosigazgató, az osztályt vezető főorvos beszámolt arról, hogy a terhesség rendben zajlott. – A hármas ikreket általában 32 hétre szokták megszülni az anyák, tehát természetes, hogy Gergő, Anna és Balázs koraszülöttek lettek, viszont csak a 34. hétben indult be a szülés. Érdekesség még, hogy a műtét során a magzatok megszületésének pillanataiban a műtőben tizenkilenc személy tartózkodott, beleszámítva az édesanyát és három újszülöttjét. Ennyi emberre szükség van a biztonságos betegellátáshoz – mondta az orvosigazgató, aki hozzátette, az újszülöttek átmenetileg a Koraszülött Osztályon voltak, majd néhány nap múlva leköltözhettek édesanyjukhoz, az egyik gyermekágyas szobába.

Gergő 1990, Anna 1980 és Balázs 1890 grammal jött világra. Ellátásukban az édesanya és családja is kiveszi már most a részét, az édesapa – tekintettel a különleges helyzetre – tartósan bent tartózkodhat, folyamatosan segítve újszülött gyermekeinek az ellátását. A tervek szerint a család a jövő héten térhet haza mezőkeresztesi otthonába.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!