Ugrás a tartalomra

Három helyett két aljegyző

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 08. vasárnap 16:09
A korábbi három helyett két aljegyző dolgozik majd 2021 januárjától a miskolci polgármesteri hivatalban.

Veres Pál polgármester döntött arról a napokban, hogy Csiszárné dr. Sajgó Erika és dr. Barva Attila tölti be január 1-jétől az aljegyzői pozíciót az önkormányzatnál. A városi jegyzőtől megtudtuk, olyan mennyiségű munkát kell elvégezni, hogy indokolt volt két főt kinevezni. Dr. Ignácz Dávid hozzátette: jogszabályi kötelezettség is egyébként aljegyző(k) foglalkoztatása a megyei jogú városokban. Emlékeztetett egyúttal arra, hogy 2019 októberéig, az önkormányzati választásokig három aljegyzője volt a városnak, majd azt követően dr. Buda Zsuzsanna egyedül látta el a feladatokat, egészen szeptemberi távozásáig. Azóta betöltetlen volt a pozíció, így pályázatot írtak ki.

Csiszárné dr. Sajgó Erika

Csiszárné dr. Sajgó Erika jelenleg az önkormányzat lakossági főosztályát vezeti, ezt a tisztséget megtartja. Dr. Barva Attila korábban már dolgozott Miskolcon, jelenleg Szerencsen jegyző. Aljegyzői feladatai mellett a jogi, igazgatási és szervezési főosztály vezetését is ellátja majd. Megbízatásuk köztisztviselőként határozatlan időre szól.

Dr. Barva Attila

– Mindkét új aljegyző komoly, évtizedes, a közigazgatásban szerzett szakmai tapasztalattal rendelkezik – hangsúlyozta a jegyző.
Dr. Ignácz Dávid elmondta azt is, hogy a hivatalszervezeten belül meghatározott feladataik lesznek: a saját főosztályuk vezetése mellett például helyettesítik a jegyzőt távolléte vagy akadályoztatása esetén. Tanácskozási joggal – a jegyző nevében – részt vesznek a közgyűlésen és a bizottsági üléseken. Továbbá: részt vesznek a tisztségviselői ügyfélfogadás megtartásában az ügyfélfogadás időbeli rendje szerint. Konkrét feladatait a jegyző külön írásban határozza meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!