Ugrás a tartalomra

Hatvan éve gondozzák együtt az életüket

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 09:18
Gyémántlakodalmát ünnepelte a miskolci pár, akik szerint a házasság olyan, mint a kert: folyamatos odafigyelést igényel.

A nyár a lakodalmak időszaka, így nem meglepő, hogy sokaknak esik augusztusra a házassági évfordulójuk.  A mostani helyzet azonban nem kedvez a nagy esküvőknek, ezért talán több idő marad az emlékezésre. Azokra az időkre, amikor a válás még nem volt előkelő helyen a kapcsolati problémák lehetséges megoldásainak sorában, amikor az „együtt” nem egy hashtag volt a képek alatt, hanem akár hatvan év közös életet is jelenthetett. Jó néha megállni, figyelni és tanulni. Azoknak, akik a hosszú kapcsolat titkát keresik, kiváló példaként szolgál a Bodnár házaspár, akik csütörtökön ülték gyémántlakodalmukat.  A 84 éves János bácsit és a 82 éves Emma nénit Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte a város nevében; gratulált az együtt töltött hatvan esztendőhöz.

Fotó: Mocsári László

- Egyazon munkahelyen dolgoztunk, ott ismerkedtünk meg – mesél a kezdetekről Emma néni, aki szerint a titok a türelem. – Sokat kell tűrni, alkalmazkodni egy ilyen hosszú kapcsolat során. A házasság is olyan, mint a kert: gondozni kell. Nem szabad rögtön összepakolni és elmenni az első problémánál, mert azt naponta meg lehetne csinálni.

Pedig probléma mindig akad az életben. János bácsi két évvel ezelőtt súlyosan megsérült egy közlekedési balesetben, az orvosok alig 20 százalék esélyt adtak akkor az életben maradására. Ehhez képest kitűnő állapotban fogadott minket – barackot is szedett a kertből a stábunknak. Egyetlen problémája, hogy kicsit nagyot hall a baleset óta.

A Bodnár házaspár a különleges évfordulót szűk családi körben, lányuk és két felnőtt unokájuk társaságában töltötte. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!