Ugrás a tartalomra

Hídrekonstrukcióval kezdődött a Bogáncs utca felújítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 16:08
A beruházás része a Déli Ipari Park megközelítését szolgáló projektnek.

A Bogáncs utca felújítása a Pesti út felől a Galamb József utca előtt lévő közúti híd rekonstrukciójával kezdődött meg szerdán, emiatt az autósok ideiglenes jelzőlámpás irányítás mellett félpályás útlezárásra számítsanak – tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci polgármesteri hivatal.

A felújítás következő szakaszában, várhatóan október végétől, a hídtól a Pesti út irányában, a padka jobb oldali részén ivóvízvezeték cserét végeznek.

A projekt részeként kiépítik a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást, valamint kialakítanak kerékpáros nyomvonalat, és járdát is építenek. A beruházás várhatóan 2020 őszéig tart, járdaépítésre és az út aszfalburkolatának cseréjére csak a jövő évben kerül sor.

A beruházás célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek az elmúlt években betelepült vállalkozások és munkavállalóik számára. A fejlesztés közvetve vagy közvetlenül hozzájárul a foglalkoztatottak számának megtartásához, növeléséhez, és összességében további gazdasági fejlődést hozhat a város számára.

A projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 306 171 677 forint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!