Ugrás a tartalomra

Hívásfogadó Harold arcáról is lefagy a mosoly a hárommillió felesleges segélyhívástól

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 29. csütörtök 10:54
Ne a 112-t hívja, ha nem tudja, milyen nap van – humoros videóban hívja fel a figyelmet egy súlyos problémára a rendőrség.

Ön ismeri Hívásfogadó Haroldot? Nem? Pedig ő fogadja az összes fake hívást a Miskolci Hívásfogadó Központban. Persze csak a rendőrség figyelemfelhívó videójában, aminek főszereplője a világszerte ismert mém, Hide the Pain Harold megtestesítője, Arató András. 

A videó ugyan korábban készült, viszont a probléma ma is aktuális, amit jól mutat, hogy a humoros összeállítást szerdán ismét közzétette facebook-oldalán a Magyar Rendőrség. Hívásfogadó Harold kezeli azokat a hívások, melyekkel rendőrség nem tud mit kezdeni. „Sem a mentők. És a tűzoltók sem.” 

Példákat is hoznak a fake hívásokra: „Mókus van a fán, újságos bódé tetején maradt a papucs, nem nyitott ki időben a kocsma. Nem érti, hogy miért őt hívják a tudakozó helyett. Elveszett kulcsokat se képes megtalálni és a bojlerekben sem melegíti fel a vizet. Tudja, hogy a gyerekek viccelődéseire iskola után számíthat, de azt is, hogy egy anyázós hívás bármikor beeshet.”

Ezeket a hívásokat is videó foglalja össze, nézze csak:

- „Milyen jó lenne, ha lenne egy Haroldunk! DE NINCS‼ Valójában Harold helyett több száz operátor 3 műszakban fogadja a 112-re érkező hívásokat. A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központokba 2014 óta több mint 30 millió hívás érkezett, amelyeknek 63 százaléka fals, vagyis nem igényli a készenléti szervek beavatkozását. Munkatársaink nap mint nap arra készülnek, hogy segítséget nyújtsanak, életet mentsenek, mégis a percenként befutó 9 hívásból csak 3-4 ilyen. A többinek be sem kellene érkeznie a központba. Minden egyes betelefonálás nagy piros betűkkel jelenik meg a monitorukon HÍVÁS! felirattal. Az az évi 3 millió is, amelyik nem segélyhívás. Milyen jó lenne, ha lenne egy Haroldunk! És még jobb, ha nem lenne rá szükségünk” – zárul a rendőrség bejegyzése.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!