Ugrás a tartalomra

Idős pár lakása gyulladt ki a Vörösmartyn, szabadnapos rendőr mentette ki őket

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. január 11. szerda 11:41
​​​​​​​A lángok hétfő éjjel, egy Vörösmarty utcai panel konyhájában csaptak fel. 

Tűz keletkezett egy harmadik emeleti lakás konyhájában hétfő éjszaka Miskolcon, a Vörösmarty Mihály utcában - adta hírül honlapján kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint írják, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel egy vízszállító járművel és egy magasból mentő járművel vonultak az ingatlanhoz. A tűzoltók egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, amely a konyhát teljes terjedelmében, az előszobát pedig részben érintette. A lángok a többi helyiségre, illetve lakásra nem terjedtek át. A munkálatok idejére negyvenegy lakónak kellett távozni az épületből.

Az érintett lakást még a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni a lakók. Az idős párt a szomszédban lakó rendőrjárőr mentette ki. 

- Sok múlt a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs járőrének lélekjelenlétén, aki nem habozott cselekedni és igyekezett a lehető legtöbb lakót értesíteni, illetve kimenteni 2023. január 9-én éjfél előtt Miskolcon, a Vörösmarty utcában, ahol egy társasházi lakásban csaptak fel a lángok - számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. 

"Füstszagot érzett a lakásában Berki Bence r. őrmester, és ahogy kinyitotta a bejárati ajtót azonnal látta, hogy a szomszéd lakásában tűz van. A pihenőnapját töltő rendőr észlelte, hogy félig nyitva volt az ajtó az idős házaspárnál, majd belépve azt tapasztata, hogy ég a konyha. Ekkor először az idős tulajdonost látta meg, akit gyorsan kihúzott a lépcsőházba, és várakozás nélkül tárcsázta a 112-es segélyhívó számot.  A kimentett férfi kétségbeesetten mondta, hogy a felesége is bent van az égő házban, így az őrmester visszakúszott a lakásba, ahol már hatalmas füst volt. A levegővétel egyre nehezebb volt számára, de sikerült megtalálnia az idős hölgyet is, akit szintén kihúzott folyosóra. A rendőr ezek után a lépcsőház többi lakóját is értesítette, hogy időben ki tudjanak menekülni"- írja a rendőrség.

Mire kiérkeztek a tűzoltók és az őrmester kollégái, a lakók már biztonságban kijutottak a társasházból.

A tűzről készült videó IDE kattintva nézhető meg. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!